Active Beauty
Nikada više „pandine oči“ : 8 genijalnih saveta za korišćenje maskare

Da li se vaša maskara stalno razmazuje? Onda verovatno još niste čuli ove savete.

Nikada više „pandine oči“ : 8 genijalnih saveta za korišćenje maskare

Jednostavni i efikasni trikovi protiv tamnih kolutova oko očiju: nikada više nećete imati ove probleme!

Najbolji saveti za puniji, duži, WOW izgled trepavica nisu od koristi ako se maskara stalno razmazuje. Panda Look deluje nekako žalosno i ne izgleda negovano. Ali to možete da promenite i to ovako:

 

Nikada više pandine oči: ovi saveti za korišćenje maskare zaista pomažu!

 

Pravilna nega: hidratacija umesto zamašćivanja

Ako želite da sprečite tamne kolutove oko očiju tokom dana, koristite samo čisto hidratantno sredstvo za predeo oko očiju. Krema koja ima određeni procenat masti došla bi u kontakt sa trepavicama: učinila bi maskaru tečnijom i nastale bi ružne tamne ivice. Ali, molimo vas, ne zaboravite: osetljiva koža u predelu oko očiju sklona je da se sasvim osuši. Noću ima smisla koristiti posebnu masnu kremu za predeo oko očiju.

 

Prajmer za trepavice: nega i podrška

Izgleda kao obična maskara, samo bez boje: prajmer se nanosi na trepavice pre šminkanja očiju i ne samo što neguje fine dlačice, nego i osigurava bolje fiksiranje maskare. Ukoliko želite da sprečite tamne kolutove oko očiju, pre svakog nanošenja šminke na oči koristite odgovarajući prajmer za trepavice. Za to se mora pronaći vremena!

 

Puder protiv tamnih kolutova oko očiju

Nanesite u tankom sloju malo transparentnog pudera u prahu na predeo oko očiju pre šminkanja: on apsorbuje suvišnu masnoću sa kože i sprečava da zbog razmazane maskare nastanu te ružne pandine oči. Mali savet: ne stavljajte puder samo na lice i predeo oko očiju, već umereno i na trepavice. Male čestice pudera smeštaju se između pojedinačnih trepavica i automatski čine da izgledaju punije.

 

 

Saveti za vodootpornu maskaru

Vodootporna maskara mnogo se ređe razmazuje od obične maskare i stoga je neophodna da bi se sprečio nastanak tamnih kolutova oko očiju. Ono što, međutim, malo ko zna: vodootpornu maskaru treba zagrejati pre upotrebe (jednostavno, držite zatvorenu maskaru na kratko pod toplom vodom). Toplota čini da se konzistencija lakše proširi i da se šminka ravnomerno nanese, ali isto tako i da se manje kruni.

 

Senke u prahu umesto kremastih senki za oči

Pametni saveti za korišćenje maskare protiv „panda očiju“ oslanjaju se na make-up proizvode na bazi praha. Kremasti proizvodi sadrže previše masnoće zbog čega se maskara lako razmazuje. To se ne odnosi samo na senku za oči, već pre svega na ajlajner. Nanesite liniju ajlajnera finim četkicama i tamnom senkom u prahu, ili koristite vodootporni tečni ajlajner.

 

Strpljenje prilikom nanošenja: maskara mora da se osuši

Ukoliko želite da izbegnete tamne kolutove oko očiju, nanosite maskaru u nekoliko tankih slojeva i ostavite malo vremena između premaza. Sušenje nakon svakog sloja trebalo bi da traje jedan do tri minuta, kako se maskara kasnije ne bi tako brzo razmazala. I još jedan savet: nakon svake faze sušenja pređite čistom četkicom za obrve preko trepavica. Tako ćete da uklonite suvišne ostatke maskare koji bi se u protivnom krunili i razmazali.

 

Maskara: obratite pažnju na trajnost

Maskara takođe ima rok trajanja. Po pravilu ne bi trebalo da se koristiti duže od tri meseca nakon otvaranja kako ne biste nepotrebno iritirali oči i kako biste izbegli tamne kolutove oko očiju. Maskara koja predugo stoji postaje suva i krhka, zbog čega na koži mogu da se sakupljaju i razmazuju sitni ostaci.

 

Svetla senka za oči umesto tamnih

Ovaj trik čini ne samo da oči izgledaju veće, već sprečava da se zamažu: jednostavno nanesite malo svetlije senke (u ružičastoj ili boji kože) odmah ispod donje linije trepavica. Zatim nanesite maskaru samo na početak donjih trepavica, ne po celoj dužini i dobili ste savršeno našminkane oči – bez efekta pandinih očiju!