Active Beauty
Nude-look: postignite više sa manje šminke

Prirodnost nude-look izgleda odgovara svakoj prilici.

Nude-look: postignite više sa manje šminke

Bilo da je u pitanju proslava firme ili dodela Oskara: prirodnost je uvek pravi izbor. Međutim, ne morate u potpunosti da se odreknete šminke. Kod nude-look izgleda, stvar je u tome da izgledate nenašminkano, ali na posebno lep i harmoničan način. Umesto debelog sloja šminke i upadljivih boja, diskretno se naglašavaju individualne crte lica. Na taj način najbolje može da dođe do izražaja unutrašnja lepota.

Zagovornici nude-look-a izgleda zastupaju stanovište da lepota dolazi iznutra i to na više načina. Jer ovde se ne posmatra samo „fasada“, već „čitav paket“: životni stil koji obezbeđuje svežinu kože, mnogo tečnosti, svež vazduh, kretanje i ishrana bogata vitaminima donose zdrav, blistav ten.

U najmanju ruku podjednako je važna i prava hrana za dušu. U to spadaju optimizam, životna radost, redovni iskoraci iz svakodnevne rutine i promišljeno postupanje. To možete da vežbate tako što ćete da živite sporije, doživljavate stvari svesnije i divite se čudima života.

Pauza od šminke takođe može da vam pomogne da izoštrite oko za individualnu lepotu. Nakon nedelju dana bez dekorativne šminke razvićete dobar osećaj za to koji vam kozmetički proizvodi stvarno nedostaju i šta najbolje ističe prirodnu lepotu. A prevazilaženje starih navika pri tome zaista pruža divan osećaj oslobođenja. Šta kažete na izbor sveže unisex varijante umesto vašeg omiljenog parfema. Razmišljajte van uobičajenog okvira i možda ćete za sebe pronaći nešto sasvim novo.

I ne zaboravite: Kod nude-look izgleda manje je uvek više!

Ciljana osnova

Kod nude-look izgleda izuzetno je bitan ravnomeran ten. Genijalan trik dolazi iz Francuske: Francuskinje nanose podlogu samo tamo gde je ona zaista potrebna. Ostatak lica, a posebno nosni greben, ostaje slobodan. Na taj način odmah se stvara utisak apsolutno prirodnog tena.

Nežni tonovi

Nude ne znači da boje nisu dozvoljene. Reč je samo o tome da se one ciljano koriste. Svetlim tipovima odgovaraju senke za oči od sivo-plave do menta zelene boje, najbolje da su srodne boji očiju. Uz tamniji ten i smeđe oči ružičasti i svetlo smeđi tonovi deluju posebno harmonično. Usta su obojena ružom u tonu prirodne boje usana i stapaju se. Malo sjaja za usne daje svežinu i sjaj. Ovaj neuobičajeni stil osmislio je kreativni tim kompanije dm.

Suptilni glamur

Sjajne senke za oči i nude look izgled se međusobno isključuju? Ne nužno. I ovde sve zavisi od boja. Elegantne zlatne i bronzane note daju očima sjaj i stvaraju topao, senzualni večernji izgled. Važno: koristite senke fine teksture, a ne proizvode sa krupnim česticama. Kod trepavica izbegavajte prejake kontraste: tamnosmeđa maskara naglašava oči podjednako lepo, a deluje mnogo prirodnije od crne.

Do vrhova prstiju

I ruke poprimaju nude izgled, pod uslovom da su nokti savršeno manikirani, negovani i prekriveni neutralnim lakom. Pored klasičnog, providnog laka, moderne prirodne i pastelne boje pozivaju vas da ih isprobate. Nokti svetliji za jednu ili dve nijanse od boje kože odišu letnjom svežinom, dok tamnije nijanse deluju senzualno i elegantno.