Menu

Ovako izgledaju pobednici

Zlatna, srebrna, bronzana.

Home » Lepota » Make-Up » Ovako izgledaju pobednici - 11.2016

Zlatna, srebrna i bronzana u trci za najbolji glamurozno blještavi izgled.

Zlatne, srebrne i bronzane nijanse make up-a su se ove zime vatreno borile za pobedu u izazovnoj opkladi. Boje plemenitih metala osigurale su mesto na našim očnim kapcima. Ocena nema, sve tri su pobednice.

Zlatna

Zlatni tonovi su svuda prisutni. Posebno intenzivno su zasijali ove sezone. Uz zlatnu put i zlatne nijanse lakova za nokte, i usne su zasijale u različitim nijansama zlatne. To je značajan uspeh ove sezone, uz razne varijante zlatnih senki za oči, pa čak i ekstremne verzije zlatnih listića koje stilisti slažu na ispod očnih kapaka. Tu je i zlatna prašina koja se obilno nanosi na područje oko očnih kapaka, a zlatne čestice se mogu nanositi i na trepavice na koje je prethodno naneta maskara. Ove sezone, oči ukrašavaju naročito debele linije zlatnog ajlajnera, isprekidano nanesene posebnom tehnikom „cut-out“ koju upravo zlatni tuš i omogućava.  Njime se jednostavno i lako povlači linija uz donju ivicu trepavica, a moguće je naneti i senku za oči duž donjih trepavica, a na gornje kapke naneti sloj senke, ali tek od sredine oka kao neku vrstu titrajućeg luka u unutrašnjem uglu oka. Naravno, senka se može naneti i preko nabora očnih kapaka, a potom dobro senčiti. Kremasta senka za oči je naročito prikladna u ovom slučaju jer se čestice i ljuskice sjaja neće brzo nataložiti u naborima očnih kapaka. Za dnevni make up, zlatni sjaj kombinujte sa svetlim i mat bojama. Spoj zlatne i crne daje savršen i jako elegantan izgled za praznične dane.

Preporučujemo:

Moćno. L’Oreal Paris Color Riché L’Ombre Pure senka za oči (500 Gold Mania) nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Braon. alverde senka za oči (br.30 zlatno braon) za elegantno svetlucajući akcenat koji ističe prirodnu lepotu oka.

Zlatni savet: Zlatne nijanse odgovaraju u svim bojama očiju, ali plavim očima daju poseban sjaj.

Srebrna

schoenheit2-7-ab_2016-09

Sjajno. Dobar efekat daje i gornja ivica povučena duž celog kapka srebrnim ajlajnerom.

Srebrna je malo stidljivija od zlatne i ne gura se u prvi plan, ali dovoljno je uočljiva da na sebe ipak privuče pažnju. U zavisnosti od tehnike nanošenja, srebrni make up za oči može delovati i ekstravagantno i plemenito, ali i pristojno. Senka za oči u ovoj presijavajućoj nijansi optički povećava oči, a ako se nanosi ispod obrva, još će više otvoriti pogled i učiniti ga sjajnijim. Ali, možemo da se fokusiramo i na isticanje samo određenih delova očiju kao što je, na primer, unutrašnji ugao ili spoljni ugao na kapku. Dobar efekat daje i titrajući luk povučen duž celog gornjeg kapka srebrnim ajlajnerom. U slučaju srebrne možete birati i nešto tamnije tonove. Dramatičan izgled postiže se senkom za oči sa presijavajućim česticama i posebno debelom olovkom ili kremastom senkom za oči koji uokviruje venac trepavica sa gornje i donje strane. Debljina nanosa može da varira. Moguća je i opcija isprekidanog nanosa boje po celoj površini kapka ili samo na određenim delovima. Klasična tehnika smokey eye, u ovom slučaju u srebrnoj varijanti i u kombinaciji sa tamnije osenčenim tonovima bi bila odgovarajuća za večernji make up. Srebrna i crna se jako dobro dopunjuju i zajedno daju savršenu kombinaciju za party.

Preporučujemo:

Šljokice. s.he stylezone srebrna olovka za oči (br.155/013) sa delićima šljokica

Snažno. Miss sporty Studio Colour 103 senka za oči.

Srebrni savet: Pomešajte svoju senku sa malo vode i tako vlažnu je nanesite na očne kapke. Srebrne čestice sjaja će početi još jače da sijaju.

Bronzana

schoenheit2-11-ab_2016-09

Intenzivno. Bronzana boja deluje nešto prizemnije u odnosu na kraljice sjaja – zlatnu i srebrnu – i uprkos tome poseduje dovoljno intenzivan sjaj.

Ove godine se vraćamo u bronzano doba. Barem kada je reč o make up-u za oči. Bronzanu boju ni u kom slučaju ne bismo smeli da potcenimo jer se izuzetno prilagođava spoljnim uslovima i daje intenzivan sjaj očima. Bronzana boja deluje nešto prizemnije u odnosu na kraljice sjaja – zlatnu i srebrnu – i uprkos tome poseduje dovoljno intenzivan sjaj. Kada je koristimo u make up-u za oči, bronzana boja će se pre koristiti na klasičan način – tako da se, na primer, nanese na celu površinu kapka. Bronzana često dolazi u kombinaciji sa crnom jer taj zemljani ton tako poprima notu dramatičnosti. Uverljivost ćete postići tehnikom nanošenja smokey eye u bronzanim tonovima.

Preporučujemo:

Boja. Max factor Wild 35 Auburn Envy senka za oči.

Sjajno. Maybelline New York Color Tattoo senka za oči (br.35 On and On Bronze) sa krem-gel teksturom i
inovativnom tehnologijom presijavajuće boje.

 

 

 

Kako uspešno postići efekat srebrno-crnih mačjih očiju?

Savršeni Cat Eye pogled
cateyes

1. Nanošenje podloge
Na celu površinu gornjeg kapka sve do ivica obrva nanesite svetlu senku za oči kao podlogu. Pripazite na to da njen ton bude za nijansu svetliji od boje kože.
2. Povlačenje linije na kapku
Za pravilno i precizno nanošenje linije koja će dočarati mačji look najbolje je da koristite tečni ajlajner za oči. Nanesite jednu tačku nekoliko milimetara iznad ivice gornjeg kapka. Povlačite liniju od sredine očnog kapka pa sve do spoljašnjeg ugla. Što je crta duža, to će ovaj stajling biti intenzivniji i dramatičniji. Na kraju, ajlajner nanesite od unutrašnjeg ugla oka do sredine pazeći pritom da je što bliže uz ivicu trepavica. Sada bi oba poteza trebalo da budu spojena.
3. Istaknite unutrašnju ivicu oka
Kako biste postigli dramatičan izgled očiju, istaknite i donju unutrašnju ivicu očnih kapaka. Crnom olovkom za oči povucite liniju ispod ivice trepavica i uzduž unutrašnje ivice oka.
4. Srebrne linije
Sada preko već postojeće crne linije na gornjem kapku povucite pravilnu srebrnu liniju koja isto treba da ide u smeru prema gore.
5. Nanesite maskaru
Na kraju na trepavice nanesite intenzivni sloj maskare.

Evo kako ćete uspešno naneti bronzani smokey eye:

6 koraka za savršeni bronzani smokey eyes
smokeyeyes_

1. Baza
Kod zahtevnijih look-ova pre nanošenja make up-a za oči nanesite bazu da bi make up bio postojan.
2. Gornji kapak
Na gornji kapak za podlogu birajte bež nijanse ili svetli bronzani ton.
3. Kapak
U zavisnosti od ukusa možete naneti kremastu senku za oči ili senku u kamenu sa dodatnom količinom čestica sjaja. Senku nanesite na gornji kapak i malo preko nabora, ka spolja. Zatim četkicom osenčite rubne delove.
4. Olovka
Sada crnom olovkom povucite liniju duž donjeg i gornjem očnog kapka pa je blago prebrišite.
5. Wow-efekat
Zatim nanesite hajlajter sa česticama sjaja po sredini kapka radi završnog efekta.
6. Maskara
Na kraju nanesite maskaru u dva intenzivna sloja.

Saveti za metalik efekat očiju

5 saveta za savšene metalik oči

Savet 1: metalik make up za oči zahteva okvir. Zato oči oivičite obilno nanetom maskarom i/ili olovkom za oči. Tako ćete produbiti izgled očiju i učiniti ga izražajnijim.
Savet 2: ostatak make up-a neka bude u neutralnim tonovima jer bi u protivnom ukupan utisak bio previše intenzivan.
Saveti 3: optimalan rezultat je ujednačena podloga boje kože.
Saveti 4: nemojte mešati metalik nijanse. Obavezno se fokusirajte na jedan ton.
Saveti 5: oči metalik boje privlače pažnju. Zato na usne nanosite ruž boje kože ili neutralnu senku za usne

Prema gore
OKViše informacija