Active Beauty
Paleta senki i ostala šminka za oči: najlepše prolećne boje

Na proleće je u trendu kombinovanje snažnih boja poznato u svetu šminkera.

Paleta senki i ostala šminka za oči: najlepše prolećne boje

Radujete li se proleću? S njim dolazi i vreme za intenzivne, vesele boje. Uz najnovije palete senki za oči iz dm-a donosimo živopisnu lakoću direktno u vaš makeup neseser i na vaše oči.

Prva kafa na suncu, cvrkut ptica u ozelenelom parku i vedro nebo na planini, s prolećem sve postaje jednostavnije – i živopisnije. Ovu radosnu lakoću sada unosimo i u svoju rutinu šminkanja očiju: uz žive boje paleta senki za oči, ajlajnera i maskara iz dm-a.

Senke i ostala šminka za oči: upečatljivi akcenti u boji

Zima je, kao i uvek, predugo trajala, pa ćemo iz zimskog sna izaći uz morskoplave kapke, odnosno smaragdnozelene, pune trepavice. Više ste za zlatnožutu varijantu? U redu. Sve što čini da vaše oči zablistaju daje vam moć. Colour Blocking boja nije ograničeno samo na modu.

Ove palete senki za oči učiniće da vaše oči zasijaju

Koje boje će ovog proleća naročito lepo naglašavati vaše oči i na šta treba da obratite pažnju prilikom nanošenja? Otkrićemo vam ovde:

Plava kao nebo

Mat, svetloplava senka za oči iz dm-a podsetiće nas na blistavoplavo letnje nebo. Ova paleta odlično ističe tamne oči.

Savet: Ne deluje svaka senka za oči jednako intenzivno na koži. Ukoliko želite snažniju nijansu, prethodno obojite kapak belom olovkom za oči. Zatim četkicom nanesite senku za oči na kapak s belom podlogom. Boja je intenzivnija i blistavija!

Žuta kao sunce

Ako vam se raspoloženje do sada nije popravilo, to će se sigurno desiti sa paletom koja uključuje žute nijanse. Žuta je boja sunca i ugrejaće vas oko srca. Snažna suncokretžuta, nijansa limuna ili malo dodatnog zlatnog sjaja savršen su odabir za lavice među nama.

Savet: Uz crvenkaste i maslinaste tonove kože odlično se slažu intenzivna suncežuta ili zlatnožuta nijansa. Limunžuta i izbledele, hladnije nijanse žute čine da svetli i plavičasti tonovi kože izgledaju sveže.

Tamnoplava kao more

Ukoliko ne volite toliko upečatljivu šminku, tamnoplavim ajlajnerom možete da postavite lepe, decentnije akcente. Ova nijansa pristaje gotovo svakoj dami koja je nosi i daje notu mističnosti.

Savet: Izuzetno debela linija oko kapka u obliku trake, odnosno široke linije boje na gornjem kapku nanete prstima, ovog proleća intenzivno privlače poglede. Rezervno rešenje za sve one kojima iscrtavanje linije oko kapka ili mačkastog oblika olovkom za oči ili ajlajnerom teško ide.

Zelena kao majka priroda

Zelena boja ima opuštajuće dejstvo na mnoge ljude. Zašto ne biste iskoristili nešto od ovog posebnog efekta i pri šminkanju očiju? Bilo da je u pitanju maskara, ajlajner ili senka za oči, magični zeleni tonovi stvaraju harmoniju.

Savet: Za razliku od senke za oči, maskara u boji privlači pažnju tek na drugi pogled. Da bi zelena maskara bila još postojanija, trebalo bi da upotrebite prajmer za trepavice.