Active Beauty
Pogledaj – Oči sada tako blistaju da se takmiče s prirodom

Snažne jesenje boje sada privlače pažnju svih.

Pogledaj – Oči sada tako blistaju da se takmiče s prirodom

  1. Zelena mahovina

Ove jeseni na kapcima se spajaju nijanse zelenih. One prenose životnu radost i svakim pogledom podsećaju na prirodu. Zbog toga zelena boja imaumirujući efekat pun nade. Blistavi finiš stvara poseban sjaj koji podseća na kapljice rose u hladno jutro.

Evo kako se to radi: Glossy

Oko se pripremi pomoću prajmera. Zelene nijanse se nanose četkicom od sredine gornjeg kapka ka spolja. U sredini i direktno na kapku zelena nijansa može da bude jača i tamnija. Svetlije nijanse kombinuju se u skladu s uglom oka i nagore, prema obrvama. Oni koji vole da eksperimentišu stavljaju malo zelene van spoljašnjeg ugla oka. Na donjoj ivici očnog kapka je svetlom nijansom zelene ajlajner vidljiv samo u unutrašnjem uglu oka i tu prekinut. Trepavice su obojene mekom smeđom nijansom. Za poseban efekat sjaja na gornji kapak se nanosi hranljivo ulje ili sjaj za usne.

Najbolje je to uraditi prstima. Pažljivo s uljem koje lako sklizne – manje je više!

 

                                                  Predlog proizvoda: colour & style paleta senki s.he stylezone (Nr. 185/003).

 

  1. Plavičasti ton

Lepota ove boje je u njenoj raznolikosti: u rasponu od svetle, pa čak i s primesama zelene ili sivkastosmeđe, sve do dubokoplave. Varijante su gotovo beskonačne, kao što se to dešava i u prirodi. S plavom bojom povezujemo slobodu i lakoću neba, kao i neistražene dubine okeana. Ona može da izrazi radost i težinu u jednakoj meri. Dostojanstvena plava s delovima sive prati nas u jesen tokom dana, dok se za veče bira tamnija nijansa.

Evo kako se to radi: Asimetrija

Za bilo koji grafički look važno je unapred odrediti gde linija počinje, a zatim sve izmeriti. Za ravnu liniju možete da postavite četkicu na obrvu, da vam bude vodič. Zatim pomoću plavog ajlajnera iscrtajte liniju od početka do spoljnjeg kraja donje ivice obrve. Vodite ovu liniju od unutrašnjeg ugla oka, pa iznad nabora na luku natrag do slepoočnice i povežite

Popunite istim ajlajnerom dobijenu površinu, a zatim blendujte četkicom. Ne dešava se uvek da ruka ostane mirna. Kako biste posle korigovali linije, nepravilnosti možete da popravite pokrivajućom šminkom i tankom četkicom. Ukoliko želite, možete odustati od popunjavanja cele površine i pustiti linije, malo suptilnije, da govore same za sebe. Ovo je pogotovo lepo u obliku mačkastog oka ili kad su linije otvorene iznad i ispod oka. Ove jeseni jedno grafički iscrtano oko više je nego dovoljno, jer trend s modnih pista jeste asimetrija.

                                                       Predlog proizvoda: alverde Automatic ajlajner (Nr. 17 Aquatic Blue).

 

  1. Bakropis

Smeđi tonovi prenose toplinu i sigurnost i podsećaju na prirodne materijale kao što su drvo ili koža. Crvenkasta bakarna boja s blistavim efektom uzbudljiva je varijanta i dodaje dašak sofisticiranosti i zavodljivosti. Ako je pomešate s malo zlatne na kapku ili s ajlajnerom, šminka će imati svečanu, gotovo veličanstvenu komponentu.

Evo kako se to radi: Plemeniti glamur

Kao osnovu, obojite gornji kapak rđavocrvenom senkom i sužavajte do tačke spoljne ivice oka poput mačijeg oka. Blendujte četkicom tako da oblik ostane jasno vidljiv, ali da ivica bude difuzna. Zatim na kapak, ugao oka i donju ivicu kapka nanesite bakarnu senku koja svetluca. U kremastoj varijanti ona se takođe dobro nanosi prstom. Trepavice obojite tamnosmeđom maskarom. Snažne obrve formirane gelom za obrve odlično se slažu s ovim. Da biste ublažili nedovršeni izgled obrva, četkajte dlačice dublje u korenu okomito prema gore. Snažan i plemenit dodatak su usne u boji vina. Izgledu daju hladnu eleganciju.

 

                                                      Predlog proizvoda: Superliner Matte Signature ajlajner L’ORÉAL PARIS (Nr. 07).

 

  1. List vinove loze

Ovaj izgled inspirisan je sveže ceđenim sokom od crvenog grožđa i raznobojnim lišćem vinove loze. Boje se kreću od ljubičaste, tamnoljubičaste i bordo, do tople tamnonarandžaste. Veoma svetla koža i svetle oči ovde smeju da dozvole jaku plavičasto-ljubičastu boju. Topliji, tamniji ton kože oslanja se na tople tonove s više crvenih ili narandžastih komponenti.

Evo kako se to radi: Šareni ajlajner, jake boje

Postavite suptilnu tačku u unutrašnji i produženi spoljašnji ugao oka kako biste obeležili dimenzije. Nacrtajte spoljašnje linije ljubičastim ajlajnerom ili tankim, delikatnim četkicama s

ljubičastom krem senkom, a zatim oblik obojite ajlajnerom ili senkom. Blendujte četkicom. Zatim upotrebite toplu narandžastu da biste nacrtali liniju od korena nosa, ispod donje

linije obrve, preko kapka do ljubičaste linije. Takođe, gornja narandžasta linija oštro je povučena u obrvu. Crtajte narandžastom i pažljivo stopite prelaz iz ljubičaste u narandžastu

boju. Da biste napravili simetriju i na drugom oku, izmerite udaljenost olovkom i obeležite suptilnim tačkicama.

 

                                                        Predlog proizvoda: paleta senki Angel dream, eveline cosmetics.