Active Beauty
Ražnjići od tofua

Klasični recept prilagođen vegetarijancima.

Ražnjići od tofua

Savršeno jelo za ljetni roštilj.

Vrijeme pripreme: 20 min, nekoliko sati za mariniranje

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g tofua Natur
  • 200 g putera od kikirikija
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 4 kašike suncokretovog ulja
  • 8 kašika soja sosa
  • 1 kašika karija
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 1 kašičica soli

Priprema:

  1. u posudi pomešati 6 kašika soja sosa sa suncokretovim uljem i začinima. Narezati tofu na trake ravnomerne veličine pa staviti u marinadu i tako držati nekoliko sati.
  2. zatim u lonac dodati kokosovo mleko, puter od kikirikija i 2 kašike soja sosa pa zagrejati i pomešati. Izvaditi tofu iz marinade i staviti na štapiće za ražnjiće.
  3. dobro nauljiti rešetku roštilja pa nekoliko minuta peći ražnjiće dok ne budu pečeni sa svih strana. Ražnjići dobro idu uz pirinač i povrće sa roštilja.

Preporuka: Različite varijante dmBio tofua pobrinuće se za različite ukuse na vašem tanjiru. Nemojte da marinirate samo tofu u soja sosu, nego i povrće i tako ćete postići posebnu harmoniju ukusa.