Menu

Jabuka-Tiramisu

Desert za sve protivnike kolača koji se peku.

Home » Užitak » Hrana i recepti » Jabuka-Tiramisu - 11.2018

Jabuka – Tiramisu

SASTOJCI ZA FORMU OD 1,5 L:

• 2 jabuke
• 1 supena kašika limunovog soka
• 5 kašika šećera
• 150 ml vode
• 1/2 kašikice cimeta u prahu
• 2 sveža jaja
• 1 prstohvat soli
• 150 g maskarpone sira
• 100 g kestena pirea
• 80-100 g biskvita ili piškota
• Čokolada ili kakao prah

Priprema:

1. Oljuštite jabuke isecite na četvrtine i otklonite jezgro, isecite na parčad i prelite sa limunovim sokom. Karamelizujte 3 kašike šećera lagano u hromiranoj posudi do zlatne braon boje, a zatim lagano prelijte vodom i poklopite, ostavite da se krčka dok se ne rastvori. Dodajte kriške jabuka i cimeta i još dokuvati oko 3 minuta. Poklopljeno ostaviti da se ohladi.
2. Odvojite belance I žumance. Ulupati belance i so sve dok se nestegne. Preostale 2 kašike šećera penasto umutite sa žumancima. Pomešajte maskarpone sa žumancem pažljivo sjedinite sa belancem.
3. Obložite formu biskvitom sa šećernom stranom na gore, preko njih nasložite jabuke sa sokom. Nanesite krem i rasporedite ga, minimalno hladiti 2 sata.
4. Pospite tiramisu čokoladom ili kakao prahom.

Savet: Da bi se tiramisu servirao u teglama, potrebno je malo usitniti biskvite. Ko hoće može 2 supene kašike konjaka promešati sa Maroni smesom.

dmBio lista za kupovinu

dmBio Sirovi šećer od šećerne trske, 1 kg
dmBio Sok od limuna, 200 ml
Herbaria Cimet začin, 70 g
De Rit Biskviti, 125 g
dmBio Slabo oduljen kakao, 125 g

U društvu je sve ukusnije. Uz pomoć naših recepata možete svoje prijatelje oduševiti a ipak ne stojite celo veče u kuhinji.

Prema gore
OKViše informacija