Active Beauty
Sufle sa sirom i rabarbarom
vreme čitanja: 1 min
April nam donosi rabarbaru!

Sufle sa sirom i rabarbarom

Voćno-kiselkast ukus i visok procenat vitamina C – to je rabarbara.

Rabarbara je voće koje se uglavnom koristi kao i druge vrste voća, a ima voćno-kiselkast ukus i visok procenat vitamina C. Uspeva od aprila do 24. juna. Ako je u proleće prekrijete odgovarajućim materijalom, može da sazri i ranije.

Sastojci za 4 osobeTopfenauflauf mit Rhabarber

  • 100 g maslaca
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • 500 g sira
  • 80 g griza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo voćnog soka ili mleka
  • 1 kg rabarbare (ili drugog voća po izboru), maslac i prezle za premaz kalupa za pečenje

Priprema

  1. 
kalup premažite maslacem i pospite prezlom. Istopite maslac i ostavite da se ohladi. Odvojite žumance od belanceta, pa tri žumanceta sa šećerom, vanilin šećerom i sirom dodajte u maslac i pomešajte. Zatim dodajte griz i prašak za pecivo i pomešajte. Dodajte sok ili mleko pazeći da gustina smese ostane takva da se može mešati. Od tri belanceta napravite sneg, pa ga dodajte u smesu. .
  2. isecite rabarbaru (ili drugo voće) na komadiće. Jedan sloj testa dodajte u kalup za pečenje, pa po površini rasporedite komadiće rabarbare ili drugog voća, a zatim prelijte ostatkom testa i dobro izravnajte površinu.
  3. pecite na 180 °C sa uključenim donjim i gornjim grejačem sve dok testo ne poprimi zlatnosmeđu boju. Ako koristite zamrznuto voće, vreme pečenja je jedan sat. Sufle je dobro pečen kada se po sredini malo zadigne.

Savet: za pripremu drugog voća, (zamrznutog) bobičastog voća ili kompota potrebno je prilagoditi količinu šećera kiselosti samog voća.

Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.