Active Beauty
Svinjski file na roštilju punjen kajsijama u košuljici od slanine
vreme čitanja: min
Slatko iznenađenje

Svinjski file na roštilju punjen kajsijama u košuljici od slanine

Slatko iznenađenje. Svinjski file i kajsije.

Vreme pripreme: 15 minuta + 45 minuta potrebnih za pečenje roštilja

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g svinjskog filea
  • so i biber
  • 75 g suvih kajsija bez koštice
  • 4 grančice timijana
  • 1 kašika džema od kajsije
  • 4 kašičice namaza od sočiva i đumbira
  • oko 200 g tankih listića slanine
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

  1. zagrejati roštilj na 180 °C. Oprati meso u hladnoj vodi pa osušiti krpom. Odstraniti masnoću i žile. File isecite po dužini na dva mesta pa presavijte, a zatim isecite nožem na još dva ili tri mesta, ali pazite da komade ne isečete do kraja. Začinite solju i biberom sa spoljne i unutrašnje strane.
  2. sitno nasecajte kajsije. Operite timijan i prosušite. Listiće timijana pomešajte sa kajsijama i džemom. Unutrašnju stranu svinjskog filea namažite namazom od sočiva i đumbira, a zatim preko sloja namaza poređajte fil od kajsije.
  3. file zatim umotati u listiće slanine u čvrste rolnice i blago pritisnuti.
  4. rolnice premazati maslinovim uljem pa staviti na direktnu vatru i peći 8 minuta, a potom skloniti sa strane pa poklopljeno peći još oko 35 minuta, pazeći da ne zagori. Pečenje ostaviti nekoliko minuta da odstoji pre sečenja.
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.