Menu

Retro look

Izgled kao što је "Doll-Eyes" ili "Disco-Fever" su klasici.

Home » Lepota » Make-Up » Retro look - 11.2019

Izgled kao što је „Doll-Eyes“ ili „Disco-Fever“ su klasici. Interpretirani na malo inovativniji način postaju trendovi za jesen i zimu i oživljavaju prošla razdoblja na savremeni način.

Smokey Eyes

Za Smokey Eyes potrebno je duž gornjeg kapka i donjeg dela duž trepavica namazati crni kreon. Nanesite crnu senku na gornji kapak i prstima je razmažite. Za završetak, na trepavice namažite jaku crnu maskaru. Obrve i usne ostaju u neutralnim tonovima i drže se decentno po strani, kada je ovaj izgled u pitanju. Po potrebi nanesite puder u tonu nijanse kože i matirajte ga.

Savet: Umesto „grounge“ frizure koju karakteriše blago raščupana, kovrdžava kosa inspirisana ranim izgledom Mariah Carey, napravite lokne u kosi pomoću figara, lagano lepršave lokne iscešljajte i fiksirajte kovrdže lakom za kosu. Ne zaboravite zaštitu od toplote i penu za učvršćivanje kose! Nostalgični muzički džuboks: Mariah Carey u spotu za pesmu „Without You“.

 

 

Pop & New Wave

Za ovaj izgled je potrebno imati hrabrost za boje! Možete kombinovati dve do tri jake boje, poput narandžaste, ružičaste i crvene.

Za make-up na očima u neonskim nijansama nanesite senku narandžaste boje na kapke i razmažite je sve do obrva. Četkajte obrve prema gore. Na obraze se nanosi rumenilo narandžastih tonova potrebno je da ti tonovi odgovaraju boji na kapcima.

Ako ste smeli, prstom nanesite rumenilo sve do slepoočnica. Na usnama se jaka crvena boja prstom nanosi i naglašava sjajem za usne.

Savet: Ovaj izgled inspirisan je filmom „Prljavi ples“ – i glumicom Dženifer Grey alijas Frances „Baby“ Houseman. Kosa bogata volumenom je oblikovana sa jedne strane i pričvršćena je ukosnicama. Velike minđuše čine ovaj veseo – i bojama bogat izgled savršenim. Nostalgični muzički džuboks: uz ovaj izgled sa zvučnika se sluša Bill Medley i Jennifer Warnes „Time of my Life“.

Gliter-groznica

Ovde se sve vrti oko šljokica, glitera i sjaja.

S obzirom na to da se sjajne šljokice bolje lepe na dobro navlaženu kožu, hidratantna nega ili maska pružaju idealnu podlogu. Čak i sjajni prajmer može biti dobra priprema za ovaj izgled; uz to se rado koristi puder i highlighter sa svetlucavim efektom. Da biste bili u trendu, odaberite boju očiju i usana u istom tonu. Posebno su popularne ružičaste, bordo i prelivajuće ljubičasta, koje uz pomoć blještavih šljokica pod rasvetom u diskoteci predivno svetlucaju.

Na gornji i donji kapak nanesite sjajnu senku oko očiju. Ako je potrebno, pojačajte dodatnim svetlucavim pigmentima. Pažljivo ih nanosite prstom ili četkicom. Na usne nanesite svetlo ružičasti ton i sjajem za usne ih naglasite.

Savet: Kada želite da postignete ovakav izgled kosa može slobodno da pada u mekim talasima ili kovrdžama. Najvažnije je da je meka i lepršava. Za sjajni i lagan finiš koristite sprej sa sjajem koji dodatno neguje.

Nostalgični muzički džuboks: Uz ovaj izgled se ne slaže ništa bolje od grupe ABBA i pesme „Dancing Queen“.

Doll-Eyes

Da bi se postigao izgled krupnih očiju, oči se prvo uokvire svetlosivim ili braon kreonom. Za veštačke trepavice à la Twiggy nalepite veštačke trepavice na gornji kapak trepavica. Svako ko se usudi na više, takođe će zalepiti veštačke trepavice na donju ivicu trepavica.

Dodatno nešto što lepo izgleda: Lepite pojedinačne trepavice i postignite drugačiji oblik. Donje trepavice namažite debelim slojem crne maskare. Za porcelanski proziran ten kože koristite puder sa efektom svetlucanja. Na usne namazati ruž za usne u nude tonu.

Savet: Začešljajte kosu unazad sa malo voska za kosu. Na klasičan način se kosa može namestiti u nisku pletenicu ili punđu na vratu. Nešto moderniji je izgled uz otvoreno očešljanom kosom koja je zabačena nazad.

Prema gore
OKViše informacija