Active Beauty
Ne želimo dosadne salate!

Prednost priloga.

Ne želimo dosadne salate!

Dresing je za salate ono što je pesto za pastu. potrudite se da obezbedite raznovrsnost i od zeleniša napravite prava pravcata jela.

Za paradajz salate:

Ekskluzivno. dmBio suncokretovo ulje nativod prirodnih sastojaka daje bogat i prepoznatljiv ukus salatama.
Visoka vrednost. Bratöl dmBio suncokretovo ulje s dodatkom oleinske kiseline hladno presovano i proizvodi se ceđenjem na tradicionalni način. Pogodno za pečenje, prženje i fritriranje na visokim temperaturama.
Omiljeno. dmBio čia semenke su savršen preliv za paradajz salatu. Ko voli da bude hranjivije, dodajte još imocarelu.

 

Uz jaja, tofu i orašasto voće salata postaje glavno jelo. Začiniti pečenim semenkama ili krutonima!

Za sirove salate:

Kremasto. Upravo salata od celera, jabuke ili šargarepe azhteva – hranjive i pune sosove. Slani namaz plavi patlidžan dmBio je blag, a uz fino začinsko bilje predstavlja dobitnu kombinaciju.
Klasično. Goji bobice sušene dmBio se rado jedu u salatama. Savet: Pomešajte ih sa raznim začinima kao što je kari.
Svestrano. Poseban šmek salatama daje prepečeni susam dmBio koji sadrži najrazličitije arome i okrepljuje sirovu hranu i druge salate za tili čas.

 

Za zelenu salatu:

Orašasto. Veganski namaz sa biljem dmBio može da se koristi na različite načine zbog svog ukusa. Posebno je pogodno za mladu zelenu salatu.
Pikantno. Zelene salate imaju veoma aromatičan ukus zbog dmBio humus namaza koji ne sadrži veštačke sastojke.
Dekorativno. Poseban ukus daje dmBio mrvljeno laneno seme, a ujedno je i hranjivo. Dodajte ih u salatu i uživajte.

Odgovarajući dresing

U sirovu hranu i zeleniš se na klasičan način može umešatisirće i ulje. Ali ako treba da bude i ukusno, isplati se da budete pomalo kreativni. Zelene salate se dobro slažu uz med, senf i vinegret od 1 dela sirćeta, 2 dela ulja izačina. Ulje se na kraju umeša mutilicom za šlag. Važno: Salata mora da bude suva kada se preko nje sipa vinegret. Nasuprot tome, salata od sirove hrane i makarona podnosi teške sosove. Kod kremaste varijante najbolje je da dodate jogurt koji se veoma dobro slaže sa citrusnim voćem i mentom.