Active Beauty
Sunce iz tube

Samopotamnjivanje, ali na pravi način

Sunce iz tube

Leto je uveliko stiglo, ali koža još uvek podseća na zimu. Uz pomoć samopotamnjivača i naš ten će spremno dočekati godišnji odmor.

Kratke pantalone, haljine i bikini – tople temperature donose našu neosunčanu istinu na videlo. Međutim ako želite da pomognete sebi upotrebnom samopotamnjivača, potrebno vam je malo znanja. Uz malo vežbe, uspećete za tren oka da dobijete ten bez žućkastosmeđih linija, ujedno na ovaj način se koža štiti od prekomernog sunčanja.

Pravilna priprema.

Da bi se postigao ravnomeran i lep ten, najpre uz pomoć pilinga treba pripremiti kožu. Posebno grube površine koji se nalaze na laktovima i kolenima moraju biti temeljno obrađene pilingom, jer je epiderm na ovim delovima tela posebno debeo i iz tog razloga baš na tim mestima koža dobija više boje. Zato se na tim delovima nanosi manje samopotamnjivača. Nakon pilinga uklanjaju se dlačice a potom se koža hidrira uobičajenom negom.

Jednostavno nanošenje.

Ko želi da potamni lice, treba da koristi posebne proizvode. Uz pomoć četkice namenjene za nanošenje na ravnu površinu, samopotamnjivač može biti ravnomerno raspoređen po licu – primena četkice se preporučuje jer dobro funkcioniše. Na taj način izbegavaju se narandžaste linije na dlanovima. Treba izbegavati nanošenje na kosu i obrve jer se boja na njima lako zalepi i može se razmazati.

Kod ostatka tela, počinjete sa nanošenjem na onim mestima koja i kod prirodnog sunčanja lako potamne, kao što je spoljašnja strana ruku, a zatim brzo i uz kružni pokret ruku nanosi se samotamnjivač na telo. Veoma važno: nakon mazanja dobro operite ruke! Posebno ravnomeran rezultat postiže se upotrebom rukavice za nanošenje tonera.
Držite dovoljnu udaljenost od tela, inače će se javiti smeđe tačkice na koži. Kako ne bi slučajno zamazali nameštaj ili odeću, potrebno je sačekati da se proizvod na koži potpuno osuši. Najčešće je to nekih 15 minuta, ali sigurnosti radi bolje je obući nešto tamniju i širu odeću.

Za prirodan rezultat vašeg izgleda potrebno je prvo upotrebiti svetliju nijansu samopotamnjivača. Postepeno se može pojačati intenzitet i efekat – kao i u slučaju kada se sunčate.