Menu

Šarenoliko

Color-Blocking za početnike.

Home » Lepota » Make-Up » Šarenoliko - 05.2019

Monohromatski izgled ponekad može da izgleda prilično jednostavno i monotono. Zahvaljujući trendu Color Blocking šminka dobija novi izgled.

Oko 1920. godine holandski slikar Piet Mondrian počeo je geometrijske oblike da popunjava kontrastnim bojama da bi konačno definisao svoj rad kao neoplasticizam. Šta tada još nije mogao da zna? Da skoro 100 godina kasnije mešanje jakih boja i dalje odlično funkcioniše. Od mode i opremanja enterijera u slobodnoj kombinaciji nekoliko tonova sada je stigla i u domen lepote. Međutim, iako se modna pista ne može na pravi način predstaviti bez Color-Blockinga gde je gotovo neophodan, mnogi se ne usuđuju i u svakodnevnom životu da eksperimentišu sa upotrebom raznovrsnih i jarkih tonova boje. Samo hrabro! Svakome će to poći od ruke uz prave kombinacije i intenzitetom boja.

Šta je Color-Blocking?

Koriste se dve ili više boja koje se kombinuju. Dok je termin još do nedavno bio sinonim za mešanje jakih, drečavih boja u međuvremenu mogu da se postignu željeni efekti i korišćenjem pastelnih nijansi. Kako bi to zaista bio Color-Blocking stvarno bi trebalo da izaberete različite boje. Svetlo ljubičasta na očima i tamniji ljubičasti ton na usnama izgleda dobro, ali je promašena tema.

Ko može da nosi takav izgled tj. šminku?

Svako ko sme i svako ko je hrabar. Činjenica da boje mogu da utiču na naše raspoloženje ne važi samo za krečenje stana, već i na naš svakodnevni izgled. Ponekad čak i upadljiv ruž za usne može da podstakne samouverenost i motivaciju. U kombinaciji sa drugom bojom, uspešnom danu ništa ne stoji na putu. Ostajemo na sigurnom putu ukoliko se u početku samo dve boje kombinuju jedna sa drugom.

Kako se pravilno našminkati?

Preduslov za savršen izgled sa Color-Blocking je ravnomerno stavljanje osnove koje prvenstveno pokriva crvenila se inače još jače ističu jarkim bojama. Da bi drečavi tonovi delovali bolje i trajali što je duže moguće, preporučuje se i stavljanje senke na kapke i prajmer ruž. Mogućnosti su neograničene. Najjednostavnija opcija za šminkanje bi bila, primera radi: prvu boju naneti na kapak a drugu nijansu boje duž donje linije trepavica. Isto funkcioniše i na usnama noseći jedan ton na gornju usnu, a drugi ton na donju usnu, kao što su pink i ljubičasta. Hrabri šminkaju oči i usne u različitim kontrastnim bojama. Početnici mogu koristiti jednu boju na usnama a nokte u drugoj nijansi ali onda efekat postaje vidljiv tek kada se pogleda po drugi put.

Takođe odličan način da se počne sa Color-Blocking-om je šarena maskara, koja jeste da je malo decentnija od potpuno našminkanog oka ali ipak privlači poglede.

Koje mogućnosti kombinovanja postoje?

Smernica za odabir boja može biti i odeća koju planiramo taj dan da nosimo. Ukoliko odeća bude sa upadljivim bojama stvara se kompletnija i harmonična slika, ukoliko je šminka odabrana na taj način da se slaže sa odećom. Apsolutni trend u 2049. godini je Color-Blocking, ali u lakšoj verziji, tj sa pastelnim tonovima. Kako bi se dobio posebno nežan izgled, boje se lagano nanose prstom ili mekom četkom, kao što je pastelno zelena boja na očnom kapku i svetlo ružičasta duž donjeg dela trepavica. Kao uvod u drečave kombinacije boja, jaki tonovi mogu se kombinovati sa pastelnim bojama. Za šminku bogatu bojama i kontrastom upotrebite komplementarne boje poput žute i ljubičaste, plave i narandžaste ili zelene i crvene koje su usmerene jedna prema drugoj i nalaze se u paleti za šminkanje.

Prema gore
OKViše informacija