Active Beauty
Soba-rezanci sa susamom i crveni kupus

Rezance molim!

Soba-rezanci sa susamom i crveni kupus

Okus Japana.

Vreme pripreme: 1 sat

Sastojci za dve porcije:

  • 1 manji praziluk
  • 350 g šargarepe
  • 4 braon šampinjona
  • 200 g brokolija
  • ½ crvene paprike
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 80 g soba-rezanaca

Za umak od kokoda i karija:

  • 1 manji praziluk
  • 350 g šargarepe
  • 4 braon šampinjona
  • 200 g brokolija
  • ½ crvene paprike
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 80 g soba-rezanaca

Za preliv:

  • 1/8 glavice crvenog kupusa
  • po 1 kašika tamnog i svetlog susama
  • malo sveže naseckanog peršuna

Priprema:

  1. Za sos očistiti praziluk i narezati na tanke kolutiće. Zagrejati ulje u velikom loncu i dinstati praziluk. Dodati đumbir, pastu od karija, sos sambal oelek, korijander, kurkumu i soja sos i dobro promešati. Preliti kokosovim mlekom i supom od povrća i 10 min kuvati na laganoj vatri.
  2. Temeljno oprati praziluk, očistiti ga, i narezati na tanke kolutiće. Oljuštiti šargarepu, očistiti pečurke i sve iseckati na tanke kriške. Oprati brokoli i podeliti na male stabljike. Oprati papriku, ukloniti jezgro sa semenkama i iseći na sitne kockice. Zagrejati ulje u velikom tiganju, prvo dinstati praziluk nekoliko minuta, zatim dodati ostatak povrća i dinstati sa zatvorenim poklopcem na srednje jakoj vatri, dok ne bude umereno skuvano. Skuvati rezance prema uputstvima na pakovanju i dodati u povrće. Sve podeliti u dve posude i posuti sosom.
  3. Za toping oprati crveni kupus, iseći na tanke komade, izmešati sa susamom i peršunom, pa sipati rezance.