Menu

Talasi u kosi: Kao da ste bili na plaži

Uz savete profesionalnog stiliste izgledaćete kao da ste bili na plaži.

Home » Lepota » Trendovi za kosu » Talasi u kosi: Kao da ste bili na plaži - 08.2020

Da li u gradu možemo da se osećamo kao da smo na plaži? Barem što se izgleda tiče, ničega ne moramo da se odreknemo ovoga leta (uprkos koroni). Prelepe talase u kosi zahvaljujući kojima izgledate kao da ste proveli dan na moru, možete da napravite i kod kuće. Trik je samo u tome da se kosa nežno uvije i dobro raščešlja kako bi frizura bez mnogo napora dobila ležerni letnji izgled. Menadžer kvaliteta i glavni stilista u dm-u Helmut Maier (Helmut Majer) savetuje kako da postignete surfersku frizuru sa ili bez pegle za kosu.

Korak po korak do prelepih talasa u kosi

  1. Ispletite pletenice preko noći

„Jedan od najjednostavnijih načina da sami napravite talase je da ispletete pletenice“ i da ih ostavite preko noći, kaže glavni stilista dm-a Maier. Međutim, ovde važi sledeće: manje je više. Dve do tri pletenice su dovoljne za lagane talase u kosi koji izgledaju prirodno.

Za intenzivnije talase na kosu možete da nanesete slani sprej, npr. Langhaarmädchen iz dm-a. Zatim ujutru raspletite ispletene pletenice i fiksirajte puderom za volumen, npr. Balea ili sprejom za kosu iz dm-a. Ako želite blistavu kosu, po potrebi možete da upotrebite sprej za sjaj kose.

  1. Talasi u kosi sa peglom za kosu

Lepe talase u kosi možete jednostavno da napravite i kod kuće pomoću pegle za kosu. Helmut Maier preporučuje: podelite kosu na široke pramenove, počnite od temena, okrenite peglu jednom oko svoje ose i povucite nadole. Na taj način će cela kosa biti obrađena. Zatim rastresite kosu prstima ili grubim češljem i eventualno fiksirajte sprejom za kosu ili sa još malo pudera za kosu.

Savet: Talasi u kosi treba da budu pomalo neuredni i divlji tako da je bolje da ne koristite proizvode koji će previše slepiti kosu.

  1. Slani sprej, puder za volumen ili sprej za sjaj

Slani sprej daće kosi veću strukturu i bolje prijanjanje i učiniće da izgleda kao da je prirodno osušena na plaži na vazduhu. Prema stručnjaku Maieru, puder za volumen je takođe idealan proizvod za stilizovanje talasa u kosi jer, pored toga što postižete volumen, možete da stavite i pojedinačne akcente i izgledu date određenu dozu ležernosti.

Zbog grube strukture talasa u kosi frizura može da deluje mat. Ovde može da pomogne sprej za sjaj.

 

Prirodne lokne ili kratka kosa: Evo kako da frizura bude uspešna za svaki tip kose

Prirodne lokne: „Prirodno talasasta kosa ima svoju priču“, kaže glavni stilista Maier. Ako je kosa po prirodi talasasta, radite sa postojećim loknama i ne pokušavajte da ih preoblikujete koristeći npr. peglu za kosu.

Ravna kosa: Ako je kosa veoma ravna, lokne odnosno talasi mogu slobodno na početku da budu nešto jači jer će se vremenom opustiti.

Kratka kosa: Kratka kosa treba da bude „divlje“ stilizovana kako talasi u kosi ne bi delovali previše svedeno.

Duga kosa: Sa dugom kosom može da se uradi mnogo toga kada su u pitanju talasi u kosi. Ovde se takođe preporučuje da talasi budu intenzivniji kako se vremenom ne bi opustili.

Prema gore
OKViše informacija