Menu

Sveže namazani

Prugice, tačke ili šljokice, sve je dopušteno.

Home » Lepota » Sveže namazani - 04.2017

Lakovi i drugi proizvodi za uređenje noktiju odavno su se udaljili od amaterizma pa se sada svrstavaju u red proizvoda sa olimpijskom disciplinom. Trendovi u odabiru boja, motiva, tekstura i stila menjaju se dinamikom kojom se obično menjaju modni stilovi. Donosimo najnovija saznanja iz sveta dizajniranja noktiju prema kojima se može reći da sa svojom ponudom u dm-u prednjačimo u nametanju novih trendova.

Glamurozni nokti

Na već nalakirane nokte prvo nanosimo jedan sloj providnog laka, a onda moramo da delujemo brzo. Zato je preporučljivo da se stilizuje jedan po jedan nokat jer se na još neosušenom laku posipa mala količina presijavajućih čestica roze boje, i to samo uz ivice. Slobodno pustite da se sjaj blago razlije prema sredini nokta. Na kraju nanesite nadlak kako bi površina nokta bila glatka, a efekat postojan.

Kako napraviti:

Look 1: na već nalakirane nokte prvo nanosimo jedan sloj providnog laka, a onda moramo da delujemo brzo. Zato je preporučljivo da se stilizuje jedan po jedan nokat jer se na još neosušenom laku posipa mala količina presijavajućih čestica roze boje, i to samo uz rubove. Slobodno pustite da se sjaj blago razlije prema sredini nokta. Na kraju nanesite nadlak kako bi površina nokta bila glatka, a efekat postojan.

Look 2: svetlucavi cirkončići lakše se nanose kad su nokti sveže lakirani. Pre nego što upotrebimo cirkone, potrebno ih je pomešati u jednoj posudi, a potom nanositi na nokte. Nakon što nanesemo sloj baznog laka, potrebno je da po noktima pospemo cirkone. Delovi koji prvi dospeju na površinu nokta, ostaće zalepljeni. Nakon što ukrasimo sve nokte, delove koji štrče možemo da skratmo makazicama za nokte. I u ovom slučaju na kraju nanosimo nadlak.

 

Nokti sa tetovažom

U međuvremenu smo počeli da tetoviramo nokte. Velika prednost krije se u činjenici da rezultat ne moramo da nosimo trajno na sebi, nego se svaka tetovaža, pa i neko loše rešenje, lako može izbrisati odstranjivačem laka za nokte. Što se tiče motiva na nalepnicama za nokte, nemamo baš nikakvu zamerku. Metoda kojom se nanose je jednostavna, što nam ostavlja prostora da se pretvorimo u prave virtuoze stila.

Kako napraviti:

Prvo se odlučite za boju podloge. U ovom slučaju smo se odlučili za nude boju na kojoj se posebno dobro ističe crna tetovaža za nokte. Onda potražite jednu ili više odgovarajućih tetovaža i izrežite ih. Odstranite foliju i nanesite tetovažu na željeno mesto na noktu. Potom nežno pređite prstom preko površine nokta. Preko tetovaže nanesite providni lak kako bi vaše umetničko delo bilo postojano.

Nokti i tačka

Tačke na noktima dolaze u različitim kombinacijama boja i veličinama. Odlučili smo se za decentne, ali zato elegantne varijante: crnu koja se nanosi na crnu podlogu ili mat koja se nanosi na presijavajuću podlogu

Kako napraviti:

Baš kao i kod svakog drugog motiva počinjemo urednim nanošenjem podloge za nokte. Prvo se nokti premazuju mat crnim lakom, a ako nemate takav lak, možete da koristite i nadlak sa mat efektom. Nakon što se sve dobro osuši, možete početi sa stilizovanjem. Crnim presijavajućim lakom naslikajte jednu do dve tačke na svakom noktu. Tačke nastaju tako što dobro zašiljenu četkicu vrtite oko svoje ose. Važno je da to radite jako uredno.

 

Nokti na prugice

Svuda omiljen motiv prugica je ove sezone dospeo i na nokte, i to u najrazličitijim varijantama. Ovom prilikom predstavićemo dva takva stila. Kod prvog smo radili sa trakama od metalik presijavajućih folija koje se mogu kupiti u rolnama baš kao i običan selotejp.  Plemenitu notu daju zlatne trake za nokte u kombinaciji s decentnim lakom za nokte, na primer, sive boje. Trake za drugu varijantu povlače se specijalnom olovkom. Narukvica s priveskom EBELIN.

Kako napraviti:

Look 1: prvo na nokat nanesite mat lak sive boje. Kad se dobro osuši, odredite smer prugica, a zatim precizno postavite trakice uz rub nokta i odsecite željenu dužinu. Budući da su trakice za nokte samolepljive, postupak je relativno jednostavan. Kad je sve zalepljeno, nokte premažite jednim slojem providnog laka za nokte. Tako će trakice biti čvrsto prilepljene uz nokat i nećete dolaziti u iskušenje da ih odlepite.

Look 2: i u ovom slučaju biramo sivu boju laka za boju podloge. Crnom olovkom za nokte treba naslikati trakice na spoljašnju trećinu nokta.  Da bi trakice ostale ravne, iskoristite list papira da biste naslikali traku duž nokta. I to je to!

Pratimo trendove!

 

Trendovi na Instagramu!

제니❤ 스마일 🙂 #smilewire #cuticlewirenail #highheelnails

Ein Beitrag geteilt von 유니스텔라 네일_박은경 (@nail_unistella) am

Ladyfingers 👋🏽 • • ft. @essiepolish colour of the month "ladylike" and @holachrissy #nailart #ladylike #notd

Ein Beitrag geteilt von Rita Remark (@ritaremark) am

Warding off evil one mani at a time👁‍🗨 #EvilEyeNails

Ein Beitrag geteilt von ROCIO OCAMPO (@momdutyblog) am

Prema gore
OKViše informacija