Menu

Jasmina Aleksandrov: „Trudim se da izvučem ono najbolje iz prirode“

Kvalitetan trening i ishrana su dobitna kombinacija fitnes instruktorke.

Home » Lepota » Jasmina Aleksandrov: „Trudim se da izvučem ono najbolje iz prirode“ - 09.2020

Jasmina se ranije profesionalno bavila košarkom. Igrala je čak i za atinski Panathinaikos. Nakon što se povukla iz sveta košarke, započela je fitnes projekat koji se bazira na cross fit-u i spartanskim trkama.

 

„Moja „bjuti“ rutina je jednostavna: Koristim prirodnu kozmetiku koja nije testirana na životinjama. Retko se šminkam, pijem dosta vode i vibriram na dobroj frekvenciji“.

 

Potičete iz porodice sportista, a ranije ste se profesionalno bavili košarkom. Da li je taj put bio unapred predodređen ili ste i sami pokazivali tendencije ka bavljenju sportom?

Mama mi je bila rukometašica a tata fudbaler, tako da sam odrastala uz sport i aktivan način života. Iako sam se kao mala oprobala u više sportova, ipak je košarka postala moja strast. Imala sam sjajnu podršku roditelja kroz celu svoju karijeru. Košarka mi je donela mnogo lepih stvari u životu. Od sportskih priznanja, klupskih i reprezentativnih uspeha do završenog fakulteta, upoznavanja novih kultura i sticanju prijateljstava koje i dan danas traju. Posle košarkaške karijere sam se upustila u fitness i ekstremne trke sa preprekama i sada se takmičim u jednoj od najtežih terenskih trka na svetu. Fitness je moj lifestyle.

 

Aktivni ste i vodite računa o ishrani. Recite nam koji je ključ u kombinovanju ove dve stvari kako bi rezultati bili vidljivi?

Gledam na svoje telo kao na savršenu mašinu, a kako bi ono imalo dobre performanse, moram se dobro hraniti. Kvalitetan trening i kvalitetna ishrana su dobitna kombinacija. Vegan sam više od deset godina pa sam dobro organizovana sa unosom svih makronutrijenata. Nisam zagovornik dijeta, svojim vežbačima savetujem da razmisle o kvalitetu namirnice koje unose i količini. Kada aktivno razmišljamo o obroku, ne upadamo u začarani krug dijeta nego menjamo kompletan način ishrane. Koje su to namirnice koje bi trebalo izbegavati a koje bi trebalo kombinovati pre i posle fizičke aktivnosti? Sve proste hidrate i proste sećere generalno treba izbegavati. Pre treninga ili neke fizičke aktivnosti našem telu je potrebna energija koju ćemo postepeno dobijati razlaganjem kompleksnih ugljenih hidrata. (Oni se sporije razlažu- što u suštini znači: više energije duži vremenski period). Posle fizičkog napora za oporavak tela, najbolje je pojesti ili popiti obrok bogat proteinima.

 

Kako se opuštate?

Odlazak u prirodu je jedina stvar koja može da me umiri. Napravila sam rutinu da na dve nedelje odem do „madre“ na oporavak . Veliki sam ljubitelj prirode pa redovno idem u avanture po našoj prelepoj zemlji. Neverovatno je koliku moć imaju te guste šume, skriveni vodopadi koji bude sva čula, dok se sa impozantnih vrhova pruzaju pogledi preko zelenog horizonta- prava magija.

 

Izgledate veoma negovano, pa bismo želeli da sa našim čitaocima podelite neku svoju beauty rutinu.

Moja „bjuti“ rutina se zasniva na „čistom“ stilu zivota. Mislim da veliku ulogu upravo ima moj način ishrane koji mi pored dobrih rezultata u sportu i održava mladolikost. Koristim isključivo kozmetiku koja je prirodna i nije testirana na životinjama, a desi se i da je moj jedini preparat u kući kokosovo ulje. Retko se šminkam, pijem dosta vode i vibriram na dobroj frekvenciji.

Prema gore
OKViše informacija