Menu

Vaša lepota je zaista iznutra!

Intervju: Biljana Obradović

Home » Lepota » Vaša lepota je zaista iznutra! - 12.2020

Može se reći da je balet obeležio vaše detinjstvo – koliko je bavljenje sportom još od najranijeg uzrasta pogodno za razvijanje sportskog duha ali i zdravijih navika za kasniji period, i ujedno formiranja i zadržavanja skladne figure?

U vrtiću sam išla na moderan balet i tada učestvovala na čuvenom sletu za 25. maj na stadionu JNA. Žao mi je što sam ritmičku gimnastiku posle nekoliko godina napustila. Mišici koji u detinjstvu formiraju presudni su za kasnije, jer telo sve pamti, ali naravno, i genetika je važna.

Više od dve decenije zaštitno ste lice TV Pink, ranije kao voditelj emisije City, a danas autorske emisije „Biljana za vas“. Kako pojavljivanje na televiziji iziskuje kompletnu šminku, koji make up look lično preferirate i da li volite da eksperimentišete ili se držite već standardno proverenih kombinacija?

Što sam starija manje se šminkam, osim ukoliko određenog dana imam sastanke ili treba da se pojavim u medijima, onda koristim toniranu BB kremu, bež senku, crnu senku kojom oivičim oko, krejon, maskaru, malo sjaja i osenčim obrve. Naravno, šminka se skida čim se dođe kući. To je, dakle, savet br. 1! Drugi je da se žene trude da se ne sunčaju, jer moraju da budu lepe i posle 40. godine! Najveći beauty eliksir je san, stoga se trudite da legnete pre ponoći! I ne zaboravite, vaša lepota je zaista iznutra.

S obzirom na to da često pojavljivanje na malim ekranima iziskuje tešku šminku, koja je vaša rutina čišćenja i nege lica koju biste podelili s našim čitateljkama?

Dakle, čim dođem kući, skidam šminku. Meni ne odgovaraju rukavice za skidanje šminke i micelarne vode, ali sam baš u dm-u našla super micelarnu vodu Eveline koja mi prija. Obično mi micelarne vode isušuju lice, pa biram alternativu. Takođe, moj omiljeni proizvod je iz korejske kozmetike – zeleni čistač za lice. Tako je lagan, ima savršenu PH vrednost, miluje lice. Posle upotrebe, koža je i dalje elastična i meka. Maskaru skidam običnim uljem, zatim nanesem kremu koja mi odgovara. Zaista ne koristim skupe kreme.

U svojoj karijeri imali ste priliku da razgovarate s poznatim imenima iz sveta mode i filma. Da li vam je ostao u sećanju neki bjuti savet koji biste nam preneli?

Potrudite se da budete naspavani i pijte što više tečnosti. Osim toga, bitno je da se bavite sportom što više, radite jogu, pilates ili posetite teretanu, u skladu s preferencijama. Kada je u pitanju hrana, pokušajte da redukujete konzumiranje testenina, mesa i slatkiša, ili alternativu pronađite u organskoj hrani, kao ja. Nabavljam je s imanja iz Vojvodine, a sve to kombinujem sa dmBio proizvodima. Obroci pripremljeni od organskih sastojaka pored toga što su kvalitetniji i zdraviji, imaju i bogatiji ukus.

Pored autorske emisije, vi ste i portparol fudbalskog kluba Partizan. Kako se žena snalazi u svetu koji je predodređen za jači pol i odakle interesovanje za ovu sferu?

Ništa u životu nije slučajno. Cela moja porodica pa i ja, navijamo za Partizan od malih nogu. Drugo, intervjue s fudbalerima Partizana radila sam još na početku karijere. Kockice su se sklopile da najpre pomažem u FK Partizan a potom da tamo i ostanem. Lojalnost, ljubav, profesionalizam i rad od 0 do 24 moja su preporuka. Bilo mi je teško u pocetku zbog mnogobrojnih predrasuda, jer kod nas žene „nisu“ za fudbal, ali sam se izborila. Muška organizacija i ženska suptilnost, dobitna su kombinacija!

Na koji način održavate mladolik izgled i vitku liniju?

Zaista je mnogo u genetici. Mama i baka su mi baš mladolike. Nažalost, ne stižem da vežbam kao pre, pa nemam mišiće kakve želim. Trudim se da se hranim zdravo, pa sam iz ishrane u potpunosti izbacila slatkiše, majonez i sl. Povremeno se počastim, ali se vratim zdravijim namirnicama, povrću, salatama, mesu, ribi… I sve to uz jaja na sto načina!

Prema gore
OKViše informacija