Active Beauty
Pet letnjih navika kojih se ne odričemo

Sačuvajte dobar osećaj

Pet letnjih navika kojih se ne odričemo

Summer feeling (osećaj leta) koji traje zauvek. I to je moguće ako ponesemo sa sobom poneku naviku iz leta u hladnije godišnje doba.
Kada dani postanu kraći, a duge noći pritisnu naše raspoloženje, poželimo da nam se vrati osećaj leta. Želimo da se još malo sunčamo, šetamo pored jezera, roštiljamo s prijateljima do kasno u noć i smejemo se.
 
Leto, nažalost, ne možemo da vratimo, ali zato možemo da upakujemo i ponesemo sa sobom poneku naviku iz leta. A kada dođe hladnije godišnje doba, kada nam je hitno potreban onaj osećaj s odmora, ponovo je otpakujemo. Ovih pet letnjih navika nikako ne treba da se odreknemo:

 

Summer feeling (osećaj leta) x 5: Koje navike nosite sa sobom u hladniju polovinu godine?

1. Izlazite češće

Leti rado provodimo dosta vremena napolju. Pored jezera, u pivnici, na planini ili u šumi. Ne samo da udišemo mnogo svežeg vazduha nego dobijamo i vitamin D. Tokom hladnijih godišnjih doba, kada sunce ređe sija, više ne možemo tako lako da se domognemo ravnoteže hormona. Zato odmah izađite napolje po još vitamina D! To može da bude lepa šetnja, ali isto tako možete da iskažete svoju kreativnost kroz land art (umetnost u prirodi) – čak i kada temperatura napolju više nije 30 stepeni!

2.Isprobajte nešto novo

Na odmoru ste sigurno nekada bili u prilici da isprobate banana vožnju ili surfovanje na dasci, ili da obiđete drevnu pećinu? Isprobavanje novih stvari često je mnogo lakše kada smo na odmoru. Zato i ovu naviku nosimo sa sobom. Dakle, nakon što završimo s banana vožnjom i istraživanjem pećine, uronićemo u nove neslućene avanture. Ovo je moguće i zimi, predlažemo vožnju sanki!

3. Napravite foto-zid

Šta može bolje da probudi osećaj leta u nama nego gledanje fotografija s odmora? Zato izaberite svoje najlepše slike s odmora i napravite od njih prelepi foto-zid. Kad god vam zatreba malo osećaja leta, dovoljan je jedan pogled na fotografije s odmora. Ili možda dva. Dokazano je da nas češće gledanje lepih slika čini srećnijima!


4. Pišite dnevnik putovanja

Reči takođe mogu da nas odvedu u svet hladnih napitaka, vrelih ritmova, leta, peska i mora. Zato na sledećem odmoru vodite dnevnik putovanja u koji ćete zapisivati sve doživljaje s odmora. Ukoliko se pojavi čežnja za letom, otvorite sveščicu i uronite u svoj svet odmora. Pisanje je navika koje takođe ne treba da se odreknete. Pročitajte ovde kako žurnalizovanje može da vas učini srećnijima.


5. Učite nove jezike

Planirate da sledeći letnji odmor provedete u Španiji? Odlično, u tom slučaju već na zimu možete da počnete da se radujete odmoru i pripremate. Naučite nekoliko reči na španskom! Ne samo da ćete na odmoru moći da se sporazumevate na lokalnom jeziku, već ćete na taj način još tokom zime da dočarate ukus paelje u ustima, sunce juga na koži i miris morske soli…