Active Beauty
Festivalske frizure koje nose influenseri

Hipi stil

Festivalske frizure koje nose influenseri

Konačno ćete ponovo da osetite ritam glasne muzike, da plešete s prijateljima i pozirate za Instagram: ove festivalske frizure nisu samo praktične već i izgledaju super! To funkcioniše ovako:

Festivalske frizure – šta vam je potrebno

Bez obzira na to što su festivali super, često je vruće i nemate vremena za pranje kose. Za čistu i osveženu kosu u takvim je trenucima neizostavan šampon za suvo pranje kose. On se proizvodi u praktičnim pakovanjima za putovanja da u festivalskom rancu ne bi zauzeo previše mesta. Dobro protresite šampon u spreju i naprskajte ga s udaljenosti od 20 cm na koren kose. Prođite rukama ili češljem kroz kosu i ona će izgledati kao da je sveže oprana. Trebalo bi osim toga da ponesete nekoliko dodatnih gumica za kosu za slučaj da neka od njih pukne.

Pletenice: od mehurastih do bokserskih pletenica

Pletenice spadaju već godinama u najpopularnije festivalske frizure i to nije nikakva slučajnost. One su neverovatno praktične zato što sklanjaju kosu s lica, a sledećeg dana izgledaju pomalo razbarušeno, ali ipak opušteno. Ove pletenice su naši apsolutni favoriti kada je reč o stajlingu kose. Ovde vam objašnjavamo kako da ih ispletete na sasvim jednostavan način.

Veoma je jednostavno da napravite bokserske pletenice (Boxer Braids)!

Izvinjavamo se svima onima koji vole bočni razdeljak! Razdeljak na sredini glave je obavezan za bokserske pletenice. Prvo treba da povučete što ravniji središnji razdeljak, a nakon toga podelite kosu u dva pramena. Jedan pramen napred podelite direktno na korenu kose u tri tanka pramena i ispletite ih kao klasičnu francusku pletenicu kod koje se upliću uvek novi pramenovi kose. Kada je sva kosa upletena, ispletite normalnu pletenicu do krajeva kose. Festivalska frizura je gotova!

Favorit među festivalskim frizurama – mehur pletenice (Bubble Braids)

Ukoliko ne želite da upletete kosu, možete da se odlučite za mehur pletenice. Napravite konjski rep i u zavisnosti od dužine kose uvežite nekoliko gumica u kosu. Pojedinačne delove kose između gumica možete da raščupkate da biste im dali više volumena.

Brzo i jednostavno: sitne pletenice koje uokviruju lice

Napravite razdeljak na sredini. Desno i levo od razdeljka upletite prva dva prednja pramena kose u male, nežne pletenice. Po potrebi, one mogu takođe da se integrišu u punđu ili u konjski rep.

Svetlucavi razdeljak: izgled koji privlači pažnju

Superjednostavno, a postiže izuzetan efekat. Kozmetički štras pomešajte s tečnim gelom za kosu i nanesite četkicom na koren kose. Svetlucavi razdeljak može da se kombinuje i s drugim festivalskim frizurama kao što su bokserske pletenice.

Povratak devedesetih godina: simetrične punđe

Mi volimo simetrične punđe pre svega zbog toga što su tako jednostavne. Počnite ponovo s razdeljkom na sredini i napravite dve pletenice tamo gde treba da budu punđe. Ovde može da se uplete sva kosa, ali polupodignuti-poluspušteni stil takođe izgleda kul. Uvrnite pramenove kose i učvrstite punđe uz pomoć gumice za kosu i malih ukosnica.