Active Beauty
Glamurozni look: tri svečane frizure koje nosimo u ovom razdoblju!
Tekst: Theresa Haidinger

Glamurozni look

Glamurozni look: tri svečane frizure koje nosimo u ovom razdoblju!

Bilo da je reč o plesnom podijumu ili o večernjem izlasku u restoran – ove tri svečane frizure savršene su za posebne prilike i možete jednostavno da ih oblikujete u samo nekoliko koraka.

Svečane frizure s upečatljivim trakama za glavu

Frizura koju ćete najlakše napraviti za večernje događaje jeste u ovom trenutku popularni look sa širokom, predimenzioniranom, upečatljivom trakom za glavu. Trake za glavu od baršuna ili satena, s ukrasima poput kamenčića ili bisera, deluju posebno svečano. U ovoj varijanti kosa je puštena, pa peglom za kosu ili figarom oblikujte neobavezne lokne. Začešljajte kosu iza ušiju i učvrstite je blagim lakom za kosu. Krajevima kose pružićete dodatnu negu s malo ulja za kosu. Na kraju postavite traku otprilike po sredini glave.

Prikladno za: kosu srednje dužine, do brade.

Sleek Double Tuck – elegantna frizura za zabavu

Za ovu frizuru razdeljak na sredini obavezan je korak! Koristite češalj kako bi razdeljak bio što ravniji. Izravnajte kosu tako da od korena zaglađeno leži uz glavu. Dodatno: stilizujte blage lokne na krajevima kose ispod ušiju. Nanesite gel za kosu od temena do ušiju i češljajte finim češljem sve dok površina kose ne bude ravna. Začešljajte svu kosu iza ušiju i, ako je potrebno, sitne neposlušne dlačice poravnajte s malo laka za kosu. Stilski savet: statement minđuše posebno su efektne u kombinaciji s ovakvim lookom.

Prikladno za: kosu do ramena ili još dužu, bez šiški.

Trenutno u trendu: stil po uzoru na Barbi – pola gore, pola dole

Još imamo Barbi groznicu! Inspirisana našom omiljenom lutkom, ova svečana frizura oblikuje se u samo nekoliko jednostavnih koraka. Ako imate šiške, začešljajte ih dalje od lica. Stilizujte kosu blagim loknama pomoću figara ili pegle za kosu. Nemojte da izostavite krajeve, već ih dodatno obradite i okrenite ka spolja. Češljem odvojite gornji deo kose iznad ušiju i skupite ga visoko na glavi. Potrudite se da sva kosa pada ravno i, ako je potrebno, upotrebite lak za kosu da je dodatno začešljate. Vežite kosu i zategnite konjski polurep. Za maksimalnu čvrstoću, prvo upotrebite običnu gumicu za kosu pa preko nje vežite predimenzioniranu gumicu za kosu.

Prikladno za: kosu do ramena.

Svečane frizure ćete veoma lako napraviti uz pomoć ovih proizvoda:

Za maksimalni volumen i prirodni sjaj

„Sredstvo za kosu u spreju Volumen Effekt” brenda Balea

Pronađite u dm online prodavnici

Ne stvara osećaj težine

„GLUED lak za kosu“ brenda Schwarzkopf got2b

Pronađite u dm online prodavnici

Pogodan za stilizovanje duge kose

„Češalj sa drškom natur“ brenda ebelin

Pronađite u dm online prodavnici