Active Beauty
Skranči gumice za kosu: Zato volimo šarene gumice za kosu!

Izgled u trendu

Skranči gumice za kosu: Zato volimo šarene gumice za kosu!

Volimo trend šarenila u kosi iz osamdesetih! Skranči gumice dostupne su u svim veličinama, bojama i dezenima. Njima ležerno stilizujemo izgled kod duge i kratke kose.

Skranči gumice – evo zašto su tako dobre za našu kosu!

Skranči gumice za kosu prekrivene su skupljenom tkaninom. Sada su dostupne u mnogo različitih boja i veličina. Meka struktura i labavo prianjanje gumica za kosu smanjuju lomljenje vlasi a sprečavaju i ružne nabore u kosi. Njihovim korišćenjem izbegavaju se i glavobolje od naprezanja, koje mogu da nastanu kao posledica predugog nošenja uobičajenih gumica za kosu. Svilene skranči gumice za kosu posebno odgovaraju dugoj kosi jer s njima imamo manje ispucalih vrhova i kovrdžanja. Skranči gumice od frotira odgovaraju finoj, ravnoj kosi.

Frizure sa skranči gumicama

Neuredna punđa sa skranči gumicama

Blago počešljajte kosu prstima. Zatim skupite kosu visoko na glavi, uvijte je i fiksirajte skrančijem. Izvucite nekoliko pramenova oko lica i vaš novi izgled je gotov. Ako želite elegantan izgled, začešljajte kosu unazad s malo gela za kosu, a zatim je pričvrstite skrančijem. Ako neki pramenovi ne stoje kako treba, ukosnice mogu da pomognu.

Konjski rep

Klasičan konjski rep izgleda posebno dobro jer skranči automatski daje kosi više volumena. Ako imate dugu kosu, zavežite nekoliko međusobno usklađenih skranči gumica na razmaku od oko pet centimetara i nežno razdvojite kosu između traka da biste napravili efekat pletenice. Ovde se posebno dobro uklapaju male skranči gumice srodnih boja.

Half Up, Half Down (pola gore, pola dole)

Stil „Half Up, Half Down – pola gore, pola dole“ posebno je praktičan za kratku kosu ili resastu kosu. Podelite kosu na dva dela. Odvojite kosu iznad ušiju, skupite je po sredini na potiljku i pričvrstite je skrančijem. U zavisnosti od dužine kose, i mala punđa ovako može da izgleda cool. Za ovaj stajling izaberite manji skranči.