Active Beauty
Nove, popularne boje i frizure za 2024.
Tekst: Astrid Doppler, Theresa Haidinger

Inspiracija

Nove, popularne boje i frizure za 2024.

Helmut Maier, menadžer za kvalitet i rukovodilac kreativnog tima dm-a, u ovom tekstu prikazuje inspirativnu dm-ovu kolekciju za 2024. i objašnjava koje će frizure, boje i stajlinzi sada biti popularni – od popularne frizure u stilu Rachel Green do modernog shaga.

Popularne frizure za 2024: butterfly cut

Butterfly cut, uzbudljiva duga frizura s više stepenastih rezova spreda i mnogo volumena na vrhovima”, ističe Helmut Maier. „Gusti pramenovi daju kosi izgled kao da ju je poljubilo sunce.” Stilski smer koji generacijea Z voli: duga, zdrava kosa stvara glamurozne efekte, a fenirani talasi u stilu 90-ih simbolizuju kretanje vode. Da biste postigli efekt XXL-konjskog repa, prvo čvrsto i malo šire zavežite rep pa ga dodatno obmotajte pramenom kose.

Progresivni francuski bob

Ove godine izvođenje klasičnog boba sprovodi se na vrlo moderan način – s undercutom, slojevitim gornjim delom na glavi, i kratkim rubovima na čelu.“ Ovakav stil šišanja u području čela pristaje gotovo svima, osim izrazito trouglastim oblicima lica”, opisuje Maier. „Kao alternativa vrlo kratkim šiškama mogu da se nose i duže verzije.“ Farbanje zasnovano na Pantone boji za 2024. 'peach fuzz' idealan je izbor hrabrih žena, svesnih trenda farbanja svetlosmeđom do plavom bojom kao početnom tačkom. Savet za stilizovanje: prvo osušite kosu okruglom četkom, prema potrebi peglom ispravite kosu kako biste je ukrotili, pa nanesite serum protiv kovrdžanja.

Sveobuhvatan look duge kose s vatrenim pramenovima

Za sve dugokose devojke koje vole da zadrže svoju dugu kosu, ali žele da je s vremena na vreme promene, sada postoji moderan 'rez brijačem' s ekstenzijama u boji. „U ovom slučaju definišemo ciljano. Brijač ima različite dužine", objašnjava Maier. „Boja i stil potpuno su usklađeni s duhom vremena, a ugrađene ekstenzije u jarkim, narandžasto-crvenim nijansama čine ovaj look istinski privlačnim.” Osnovna boja je neutralna, svetloplava koja pristaje hladnijim tonovima kože. Za početak, možete da isprobate istaknute delove u nežnijim bojama, kao što je, na primer, boja jagode.

Rachelica iz 90-ih

„Legendarni 'Rachel cut' iz 90-ih ponovno je u modi”, zadovoljno ističe Maier. „Reinterpretirana i u trendi zemljanosmeđem tonu, pristaje gotovo svim ženama s dužinom kose do ramena.” Poseban detalj je moderan rez sa slojevitim dugim bobom i dugim šiškama u kombinaciji s hladnim i toplim smeđim tonovima koji se kombinuju s novom bojom bez amonijaka. „Raščupana verzija je večernja varijanta – oblikujte kosu jednim zamahom i pričvrstite je šnalom.“

Za kovrdžave devojke: kovrdžav izraz

Kovrdže i volumen zadržavaju popularnost i dolaze u različitim varijantama. „Posle prirodnog pada kovrdža, ovaj rez obavlja se slobodnom rukom. Ciljani pramenovi prirodnog izgleda još više naglašavaju kovrdže – idealne za svakoga ko želi da samouvereno pokaže svoje prirodne kovrdže", opisuje Maier. Savet za stilizovanje kod kuće: osušite kosu peškirom pomoću difuzora i tehnikom stop and blow (uvek pustite da se kosa nakratko prohladi između intervala toplog vazduha), zatim nanesite hidrirajući završni proizvod i nemojte više da koristite češalj.

Popularne frizure u 2024: moderna frizura

Ovaj slojeviti stil nosi se s dugim šiškama na čelu, poznatim i kao bottle neck bangs i u prirodnom plavom tonu. S tehnikom Root Shadow Blonde, koreni izgledaju tamnije, i stvaraju efekat veće dubine. „Frizura je prikladna za tanku do srednje dugu kosu. Postupni rezovi postižu se skraćivanjem pojedinačnih delova zaobljenim rezovima u obliku slova C”, kaže Maier. „Savet za stilizovanje: osušite kosu difuzorom i ispravite šiške okruglom četkom kako biste stvorili predivan vazdušast izgled. Frizura može brzo da se preoblikuje peglom i pletenicom.”