Active Beauty
Suva kosa: Ova četiri stručna saveta sigurno će da vam pomognu

Cold Hair Days

Suva kosa: Ova četiri stručna saveta sigurno će da vam pomognu

Vlažno i hladno vreme napolju, vruć vazduh u prostorijama, uz to kapa, šal i vuneni kaput. Suvoća kose je zimi neizbežna.
Stalne promene temperature tokom zime mogu da učine kosu suvom i lomljivom. Često kupanje, feniranje i vruć vazduh zbog grejanja dodatno je isušuju. Zbog nedostatka vlažnosti i grube strukture kosa pri najmanjem kontaktu s vunom nakuplja statički elektricitet i štrči u svim pravcima. Šta možete da učinite protiv slamnate kose? Ovi saveti stručnjaka daće vam odgovor.
 

Šta pomaže protiv suvoće kose?

U frizerskim salonima problem se rešava tretmanima s dubinskim efektom koji kosi pružaju dosta hidratacije i zaglađuju njenu strukturu, objašnjava Renate Harer (Renate Harrer), savetnik za kvalitet. Kod kuće pomaže redovna primena regeneratora za negu i tretmana za suve krajeve.
 

Kako se kosa isušuje?

Frizura ima značajnu ulogu u tome, kaže Renate Harer: „Ako se krajevi kose završavaju u delu oko kragne ili oko šala, dolazi do dodatnog trenja i kosa se mrsi.“ Svim osobama koje zimi imaju posla sa suvom, neposlušnom kosom zato se savetuje da izbegavaju long bob (dugi bob) i da se odluče za malo dužu ili kraću frizuru. Dodatnu zaštitu za celu dužinu kose i krajeve pružaju antifrizz serumi, ulja za kosu i kreme za stilizovanje kose.

Šta pomaže kod suve i obojene kose?

Profesionalci se odlučuju za intenzivnu negu s direktnim pigmentima koji iznova osvežavaju boju i obnavljaju njen intenzitet, kako objašnjava Renate Harer. Ovi proizvodi takođe imaju dejstvo intenzivne nege i, zahvaljujući pantenolu, obezbeđuju optimalnu hidrataciju. Za kućne tretmane pogodni su proizvodi „Color Freeze“ s niskom pH vrednošću koji uključuju pigmente boje i dugo zadržavaju sjaj boje. Pene za učvršćivanje i sprejevi za kosu štite obojenu kosu prilikom stilizovanja i u isto vreme je pripremaju za vetar, sneg i hladnoću.

 

Šta pomaže kod suve kovrdžave kose?

„Postoje specijalne kreme i proizvodi za zaštitu od toplote koji odbijaju vlagu“, objašnjava Renate Harer. „Kamelija je idealan sastojak. To je biljka koja i u prirodi odbija vlagu a u šamponima i proizvodima za negu čini da kosa apsorbuje manje vlažnosti iz vazduha.“ Na taj način izbegavate nedefinisane kovrdže, neposlušnu kosu i elektricitet.

 

 

Balea
PROFESSIONAL 
balzam za kosu 
Oil Repair
Intensiv 
200 ml

Balea
sprej za zaštitu
kose od toplote
200 ml

Balea
PROFESSIONAL
keratin i volumen
pena za učvršćivanje kose
150 ml