Active Beauty
Dobro zaštićena tokom hladnoće: optimalna nega lica protiv isušene kože

Zaštita od hladnoće

Dobro zaštićena tokom hladnoće: optimalna nega lica protiv isušene kože

Razlog što se naša koža tako brzo isušuje zimi krije se u njenom stanju: kada je spoljna temperatura ispod osam stepeni, koža proizvodi manje masnoće. Rezultat toga su suva i oštećena mesta na koži koja su dodatno opterećena stalnom izmenom toplote i hladnoće.

Ekstremne temperaturne razlike između unutrašnjeg i spoljnog vazduha mogu da izazovu čak i male bore na površini kože. To je razlog više da obratite pažnju na odgovarajuću zaštitu i negu u hladnoj sezoni.

Sve počinje pravilnom rutinom čišćenja

Idealna rutina čišćenja kože zimi uključuje što bogatije proizvode koji hidriraju u najvećoj mogućoj meri. A za tu svrhu nema ničeg boljeg od čišćenja kože visokokvalitetnim uljima.

Ako vam to ne odgovara, najbolje je da koristite blago mleko za čišćenje. Važno je da tražite proizvode koji ne sadrže alkohol. Pilinge takođe treba štedljivo da koristite zimi.

Hidratacija je važna, ali uradite to kako treba

Dodatnu porciju vlage koja je sada potrebna našoj koži mogu da obezbede micelarna voda ili hidrirajući serumi. Kao i kod čišćenja, trebalo bi da koristite proizvode bez alkohola.

Ipak, ključni korak u rutinskoj zimskoj nezi kože jeste očuvanje vlage koja je ugrađena u kožu. Ako ujutru morate brzo da izađete iz kuće, rizikujete da vam se vlaga smrzne u koži ukoliko koristite hidrirajuće proizvode bez zaštite od hladnoće. Rezultat su bore, crvenilo i iritacija kože.

Savet: ako temperature padnu oko tačke smrzavanja, najbolje je hidrirajuće kreme zameniti bogatim kremama sa zaštitom od hladnoće. Imamo recept da jednostavno sami napravite balzam za zaštitu od hladnoće!

Optimalna nega lica za opterećenu kožu zimi

Najbolji način za održavanje zaštitne barijere kože zimi jesu hranljiva ulja i bogate kreme. Hidrirajuća (hladna) krema, na primer, stvara tanki zaštitni film na gornjem sloju kože i štiti je od hladnoće i isušivanja.

Možete da se oslonite i na koncentrisanu snagu iz prirode. Posebno kada je napolju mraz, prirodna ulja su najbolji izbor. Ona stvaraju delikatan masni soj na koži koji deluje kao toplotna izolacija. Prednost: koža je zaštićena od hladnoće i isušivanja.

Optimalno ulje za zimsku negu jeste ulje šargarepe. Jarkonarandžasti karoten opskrbljuje kožu prirodnim retinolom i pruža blagu UV-zaštitu. Prikladni su i arganovo ulje, kokosovo ulje kao i ši puter.

Zaštita od sunca sada je takođe obavezna

Jedno je sigurno: zaštita od sunca obavezna je zimi, posebno ako ste na planinama gde je visoka refleksija snega. No čak i ako ne idemo svakog dana na skijaške padine, lagana UV-zaštita trebalo bi da bude deo naše dnevne rutinske nege, čak i zimi.

Da ne zaboravimo: tanka koža usana često je izložena vetru i vremenskim prilikama

Osećaj napetosti i suvoće često postaje najvidljiviji na usnama. Teško da postoji drugo mesto gde je koža tako tanka. Bez lojnih žlezda, usne nemaju priliku da same sebi obezbede zaštitni masni sloj.
Zato je pravilna nega usana posebno važna zimi. Najprirodniji i najbolji SOS-lek za ispucale usne jeste med – koji je ujedno i savršen za negu dečjih usana!

Recept: hranljiva zaštita od hladnoće i balzam za usne

Sledeći balzam savršen je i kao krema za zaštitu od hladnoće za duge zimske šetnje na svežem vazduhu.

Sastojci

2 kašičice ši putera
1 kašičica kokosovog uljav
½ kašičice meda
Prema želji: 1 kap ulja nane ili ulja lavande
Dodatno: 1 mala putna posuda za kremu.

Priprema

Ši puter pažljivo otopite u posudi na vodenoj pari. Dodajte kokosovo ulje i mešajte dok ne postane glatko.
Uklonite sa šporeta i, uz mešanje, ostavite da se ohladi do temperature tela. Postepeno umešajte med i ulje nane. Sipajte smesu u manju posudu za kremu i ostavite oko dva sata da se stegne u frižideru.

Čuva prirodni balans vlage kože

„Micelarna voda HYDRO“ brenda alverde

Pronađite u dm online prodavnici

Hidrira kožu, sprečava gubitak vlažnosti i popunjava bore iznutra

„Beauty Hyaluron Power Booster serum“ brenda Balea

Pronađite u dm online prodavnici

Idealna za suvu kožu

„24h MULTIAKTIVNA HRANLJIVA KREMA za lice - badem“ brenda AFRODITA

Pronađite u dm online prodavnici

Obezbeđuje intenzivnu hidrataciju odmah po nanošenju

Skin Food Light dnevna krema za suvu kožu - univerzalna“ brenda WELEDA

Pronađite u dm online prodavnici