Active Beauty
Letnji glow, čak i zimi: volimo latte makeup!

Prirodan izgled

Letnji glow, čak i zimi: volimo latte makeup!

Latte makeup inspirisan je toplim smeđim tonovima i nežnim bakarnim nijansama kafe. On dočarava prirodno preplanuo ten – bez imalo sunca!

Latte makeup: kako izgleda

Trend dopadljivog imena pronašao je brojne pratioce na društvenim mrežama, među kojima su i zvezde poput Hailey Bieber.

Nije ni čudo! Uostalom, latte makeup zimi u samo nekoliko koraka vašoj koži pruža preko potreban sjaj. Odakle taj naziv? Različiti tonovi kafe spajaju se u jedinstven ishod – blistavo preplanuli izgled. Trend je pogodan za svakodnevno primenjivanje, ali lako može da se transformiše u glamurozni look za zabave.

Preplanuli ten bez imalo sunca – efekt latte makeup!

  • Umesto da počnemo s podlogom kao i obično, počinjemo s tečnim ili kremastim bronzerom za latte makeup. Ova tehnika zove se underpainting i već je neko vreme popularna među stilistima jer omogućava stvaranje besprekornih prelaza. Nanesite proizvod na obraze, čelo, slepoočnice, nos i kapke pa izblendajte vlažnim sunđerom za šminkanje.
  • Preko bronzera nanesite BB ili CC kremu, ili alternativno laganu podlogu. To stvara efekat svežijeg, zdravijeg i prirodnijeg tena. Za dugotrajan sjaj možete da umešate u podlogu i jednu ili dve kapi proizvoda za samopotamnjivanje. Prema potrebi, malo korektora nanesite na fleke ili tamne kolutove ispod očiju pa izblendajte. Proizvode za prikrivanje nedostataka koristite vrlo štedljivo, inače će koža delovati kao previše našminkana i izgubiće svoj prirodan izgled.
  • Rumenilo ili puder za matiranje ne koriste se za latte makeup look, već se koristi bronzer u prahu. Laganim potezom četkice nanesite ga na obraze, čelo, slepoočnice, nos i kapke. Za glamurozni izgled ponovo pređite preko pokretnog dela kapka nešto tamnijom smeđom bojom espressa, a uz donju liniju trepavica povucite senku.
  • Nanesite tečni highlighter toplog podtona na jagodice i obrve.
  • Našminkajte usne u stilu „Your lips but better“. Da biste to postigli, odaberite ruž koji odgovara boji vaših usana. Nanesite sjaj za usne na sredinu usana pa pritisnite usne nekoliko puta.

Ovo su proizvodi koji će vam pomoći da postignete Latte Makeup look

Par poteza za konture kakve želite

„Quick Stick stik za konturisanje – Medium“ brenda AURA

Pronađite u dm online prodavnici

Primer u obliku gela

„Hello, Good Stuff! Glow serum “ brenda essence

Pronađite u dm online prodavnici

Pruža tenu duboki tropski sjaj

„MURUMURU Butter Deep bronzer “ brenda Physicians Formula

Pronađite u dm online prodavnici

Daje akcenat koži

„MIX your GLOW tečni hajlajter “ brenda alverde

Pronađite u dm online prodavnici