Active Beauty
Nokti za leto: francuski manikir, ali u šarenim bojama!

Letnji nokti

Nokti za leto: francuski manikir, ali u šarenim bojama!

Klasični francuski manikir kod kog su vrhovi noktiju u određenim bojama – ovog leta klasik u manikiru dobija šarenu dopunu i postaće hit za letnje zabave, zahvaljujući svojim veselim bojama.

Klasični francuski manikir

Elegantan, jednostavan, bezvremenski, klasičan francuski manikir ne samo da pristaje uz svako odevno rešenje, zahvaljujući svom decentnom stilu, nego rukama daje nežan i negovan izgled. Stoga ne čudi što se trend lakiranja noktiju, koji je bio vrlo popularan 90-ih, sada vraća na velika vrata. Francuski manikir zasniva se na prirodnoj boji nokta. To znači da je većina površine nokta lakirana u nude ili u ružičastim bojama, samo je vrh nokta naglašen belim lakom za nokte.

Savršen oblik noktiju za francuski manikir ovog leta

Klasična verzija izvorno je podrazumevala kratke i četvrtaste nokte, ali zahvaljujući influenserkama poput Hailey Bieber i njihovim noktima s efektom glazure, francuski manikir s noktima bademastog oblika trenutno je posebno popularan. Pritom je sada dopušteno sve što volite, bez obzira na to je li oblik nokta kratak, dugačak, okrugao ili četvrtast.

A sada šareno! Letnja verzija francuskog manikira

Ovog leta klasičan francuski manikir dobijašarenu dopunu, jer su vrhovi noktiju obojeni u razne nijanse umesto u belu. Francuski manikir s novim, šarenim vrhovima noktiju odaje pre svega jednu stvar – čistu želju za letom i dobrim raspoloženjem! Bilo u Barbiecore looku s jakom ružičastom, u popularnoj Pantone boji za 2024. peach fuzz ili nežnoj svetloplavoj – sa šarenim vrhovima noktiju, look koji je postao poznat kao bezvremenski i suptilan, pretvara se u izuzetno privlačan.

Sedam koraka do letnjeg, šarenog francuskog manikira:

1. Oblikujte nokte turpijom prema želji. Pritom pripazite na to da poteze povlačite samo u jednom smeru kako biste izbegli pucanje nokta. Eventualne ostatke laka za nokte uklonite skidačem laka za nokte. Nežno gurnite zanoktice i isperite ostatak nokta mlakom vodom.
2. Kako biste sprečili dugotrajnu diskoloraciju na noktu izazvanu lakom u boji i izravnali moguće brazde na površini nokta, nanesite transparentni bazni sloj i pustite da se osuši.
3. Na osušene nokte nanesite osnovni lak u ružičastoj ili nežnoj bež boji i pustite da se osuši.
4. Kada se lak osuši, zalepite šablon na nokat. Treba da ga postavite odmah uz ivicu nokta tako da vrh ostane slobodan za lakiranje. Šablonska folija zato treba da prati oblik vrha nokta.
5. U sledećem koraku na vrhove noktiju nanosi se lak u boji. Nije problem ako malo boje pređe ivicu, jer šablon štiti fini prelaz s vrha nokta na nokat. Dajte mašti na volju pri odabiru dizajna vrhova noktiju – bilo da se odlučite za običnu, jednobojnu varijantu ili da na svaki nokat nanesete različite boje. Sve je dopušteno.
6. Kada se lak osuši, potrebno je da pažljivo uklonite šablon.
7. Na kraju se na nokte nanosi prozirni nadlak za završni sjaj, jer pruža dodatnu zaštitu vrhovima noktiju, a i manikir će duže biti postojan.

Za lepo oblikovane nokte

„Profesionalna turpija za nokte, 1 kom“ brenda ebelin

Pronađite u dm online prodavnici

Za nežno i temeljno čišćenje noktiju

„Odstranjivač laka za nokte ruža, 200 ml“ brenda ebelin

Pronađite u dm online prodavnici

Za kućni manikir i pedikir

„Nožić za zanoktice, 1 kom“ brenda TITANIA

Pronađite u dm online prodavnici

Za manikir profesionalnog izgleda

„EXTREME gel gloss top coat - završni lak, 8 ml“ brenda essence

Pronađite u dm online prodavnici

Za francuski manikir i ukrašavanje noktiju

„Bela olovka za francuski manikir, 126/001“ brenda s-he colour&style

Pronađite u dm online prodavnici