Active Beauty
Odstranjivanje dlačica s intimnog područja: koje metode postoje

Bikini-zona

Odstranjivanje dlačica s intimnog područja: koje metode postoje

Odstranjivanje dlačica s intimnog područja – brojne su metode. Ali koja je najbolja? Odgovor je vrlo individualan. Govorimo o prednostima i nedostacima brijanja, depiliranja voskom, šećernom pastom, odstranjivanja dlačica epilatorom i IPL-tehnologijom.

Brijanje

Prednosti: brzo i nekomplikovano. Brijanje je klasičan način uklanjanja dlačica s intimnog područja. Brzo je, jeftino i, uz bezbedan žilet, čak i održivo. Metoda je takođe potpuno bezbolna.

Nedostaci: osetljiva koža često rezultira uraslim dlačicama, osipom na intimnom području, nadraženom kožom i ranicama od žileta. U zavisnosti od individualnog rasta dlaka, sami određujete učestalost primene ove metode. U skladu s tim, treba da se brijete nekoliko puta nedeljno da biste imali glatku kožu.

Depilacija voskom

Prednosti: depilacija voskom garantuje duže razdoblje bez dlačica. Rezultati ove metode uklanjanja dlačica s intimnog područja traju nekoliko nedelja. Osim toga, što češće budete ponavljali tretman, dlačice će rasti sve tanje i manje.

Nedostaci: depilacija intimnog područja voskom oduzima dosta vremena – bilo da ovu metodu primenjujete sami ili da idete u kozmetički salon. Mnoge žene smatraju da je depilacija voskom bolna, iako se bol smanjuje sa svakim tretmanom. Problem takođe mogu da budu urasle dlačice posle depilacije.

Sa bademovim uljem i mirisom bobičastog voća

„Trake za depilaciju bikini zone hladan vosa“ brenda Balea

Pronađite u dm online prodavnici

Depilacija šećernom pastom

Prednosti: slično je depilaciji, ali nežnije – depilacija šećernom pastom bila je popularna već u starom Egiptu kao metoda uklanjanja dlačica. Šećerna pasta sastoji se samo od prirodnih sastojaka i stoga je mnogo nežnija za kožu od depilacije voskom. Urasle dlačice retka su pojava, jer se dlačice uklanjaju u smeru rasta. Kao i kod depilacije voskom, dlačice ponovno izrastu tek četiri nedelje posle tretmana.

Nedostaci: Šećernom pastom može da se tretira samo vrlo malo područje. Budući da se pasta ne lepi tako dobro kao vosak, morate češće prelaziti preko istog područja.

Epilacija

Prednosti: Prilikom epilacije dlačice se čupaju, zajedno s korenom. Zbog toga koža ostaje dugo glatka. Primena je vrlo jednostavna i, ako epilator koristite duže, osetna je i ušteda. Posle ponavljanih nanošenja, dlačice se stanjuju.

Nedostaci: epilacija, na primer nogu, uglavnom nije za one sa slabim srcem. Aparat čupa dlačice pojedinačno, poput pincete. Budući da dlačice na intimnom području rastu mnogo gušće nego na nogama, tamo je i bol jači. Međutim, moguće je da se naviknete na epilaciju.

Glatka koža nedeljama

„Silk- epil 3 epilator 3-276 , 3u1“ brenda Braun

Pronađite u dm online prodavnici

Krema za odstranjivanje dlačica

Upozorenje: nisu sve kreme za depilaciju prikladne za intimno područje! Treba koristiti samo proizvode koji su posebno označeni da su za intimno područje.

Prednosti: hemikalije u kremi za uklanjanje dlačica uništavaju keratinske niti, ostavljajući kožu bez dlačica. Tretman je potpuno bezbolan.

Nedostaci: ovom metodom koren dlake ostaje neoštećen, što znači da rezultat traje samo malo duže nego kod brijanja. Osetljiva koža može da reaguje na kremu za uklanjanje dlačica. Zato je prvo potrebno isprobati kremu na ruci, pre nego što je upotrebite na intimnom području.

IPL

Prednosti: svetlosnim impulsima IPL uništava koren dlake. Korišćenje u intimnom području takođe je dozvoljeno. Dugoročan cilj jeste koža koja je potpuno bez dlačica. IPL metoda odstranjivanja dlačica nije bolna. Koža je obično samo malo topla posle tretmana.

Nedostaci: IPL ne odstranjuje dlačice odmah. IPL uređaj mora da se koristi nekoliko nedelja kako bi se smanjio rast dlačica. Ni kućni uređaji IPL nisu jeftini. Dakle, prvo morate da uložite dosta novca u uređaj.