Active Beauty
Šminka za svaki dan: korak po korak do laganog dnevnog makeupa
Tekst: Eva Pohn

Prirodno lepo

Šminka za svaki dan: korak po korak do laganog dnevnog makeupa

Ponekad, manje je više: suptilan dnevni makeup stvara prirodno svež izgled. Kozmetičarka Rebecca Windauer zna šta vam je za to potrebno – osim malo prakse. U detaljnim uputstvima objašnjava kako možemo da postignemo da naše lice zablista sa samo nekoliko proizvoda i kozmetičkih alata.

Korak 1: za suptilan dnevni makeup: dnevna krema

Kao pripremu preporučujemo dnevnu kremu za hidrataciju kože. Ako nije prebogata, obično se brzo upije u kožu. Sa serumom deluje još brže.

Korak 2: podloga

Prilikom odabira pudera važno je da pazite na pravu nijansu koja bi trebalo da odgovara vašem tenu što je više moguće. Najbolje je da proizvod testirate na prelazu s lica na vrat. Podloga može da se nanosi četkicom ili sunđerom za makeup. Više volim da koristim sunđer jer posle utapkavanja koža izgleda finije. Ako koristite četkicu, važno je da dobro izblendujete tragove poteza koje ona ostavlja.

Korak 3: korektor

Korektorom odlično mogu da se sakriju određena područja poput podočnjaka, ili druge nesavršenosti. Ovde birate malo svetliju boju kako biste mogli da posvetlite i „osvežite“ tamnija područja. I ovde preporučujemo nanošenje proizvoda tapkanjem.

Korak 4: puder

Volim da koristim puder za matiranje kože lica. Za suptilan dnevni makeup preporučila bih neutralnu boju, kako u kombinaciji s podlogom ne bi bilo previše boje na licu.

Korak 5: olovka za obrve

Pomoću olovke za obrve ili pudera možete svojim obrvama da date izražajan izgled. Puder ponekad izgleda prirodnije, pa je naš savet da za dnevni makeup koristite njega. Ako koristite olovku, onda bi trebalo da dobro izblendujete linije. Što se tiče boje, preporučujemo samo malo tamniju nijansu ili isti ton kao što imaju obrve.

Korak 6: maskara

Za naglašavanje očiju neophodna je maskara. Naš favorit su maskare s gumenom četkicom jer produžavaju trepavice, a pritom ne slepljuju dlačice. No, naravno, prikladne su i uobičajene maskare. To je stvar ukusa.

Korak 7: bronzer

Poslednji korak do laganog dnevnog makeupa jeste definisanje lica bronzerom. Koristiti četkicu kojom je potrebno praviti poteze od nazad prema napred. Bronzer oblikuje vaše lice, čineći ga užim i uglastim. Po želji možete da završite finim rumenilom ili highlighterom kako biste dodatno naglasili pojedine detalje na licu.

Savet: senka i ruž za usne u elegantnim nude bojama dopunjavaju suptilni dnevni makeup.

Pomoću ovih proizvoda postignite dnevni makeup:

Poboljšava izgled kože

„Beauty Hyaluron dnevna krema za lice“ brenda Balea

Pronađite u dm online prodavnici

Hidratacija, anti-age efekat i korekcija nepravilnosi i podočnjaka

„HYALURON CELLULAR FILLER 3 IN 1 korektor za područje oko očiju“ brenda NIVEA

Pronađite u dm online prodavnici

Za precizno oblikovane obrve

„Gel maskara za obrve” brenda s-he colour&style

Pronađite u dm online prodavnici

Za više volumena

“Glam & Doll False Lashes maskara” brenda CATRICE

Pronađite u dm online prodavnici

Daje sjaj licu

„Paleta hajlajter i bronzer FACE LIGHTS“ brenda trend !t up

Pronađite u dm online prodavnici