Active Beauty
Nega muškarca: Četiri saveta za muškarca u Home Spa
Tekst: Katharina Vogler-Spiegl, Nina Horcher, Carolina Forstner

Program nege

Nega muškarca: Četiri saveta za muškarca u Home Spa

Hladan, suv vazduh centralnog grejanja, brijači, niske temperature – sve to predstavlja izazov za svaki tip kože. Mnogi muškarci danas provode u kupatilu barem isto toliko vremena kao i žene, i oni vole da čuju savete za opuštanje. Nije ni čudo: uz dobru negu mnogo lakše se opuštamo.
Muškarci i žene imaju različitu kožu i potrebna im je različita vrsta nege. Kod žena hormon estrogen igra glavnu ulogu i mada koža proizvodi manje sebuma nego koža muškarca, potrebno joj je manje nege uljem. S druge strane, nega muškarca trebalo bi da se prilagodi individualnim potrebama. Koža muškarca obično je masnija i proizvodi više sebuma. Razlog za to leži u polnom hormonu testosteronu. Kao rezultat toga, koža se manje suši nego kod žena i mora da se neguje drugačije. Uz ove savete za pravilnu negu muškaraca, muškarci mogu da saznaju o čemu treba da vode računa prilikom nege i da temeljan ritual nege može da bude i selfcare.

Četiri stvari koje su važne kod nege muškarca:

Savet 1: Čišćenje lica jednom nedeljno

Koža muškarca biće takođe zahvalna za redovno čišćenje lica i negu muškarca prilagođenu tipu kože. Da bi koža ostala sveža i da biste uklonili nečistoće, preporučljivo je da jednom nedeljno uradite piling. To osvežava kožu i istovremeno je prijatno masira – dobitna kombinacija za dušu i telo! Piling možete da napravite i sami pomoću samo nekoliko sastojaka, na primer od soka limuna i soli ili smeđeg šećera i maslinovog ulja za suvu kožu. Mešajte sve dok se ne formira pasta. Nanesite je na čisto lice, lagano umasirajte i ostavite nekoliko minuta da deluje, a zatim isperite. Važno: nakon pilinga nanesite kremu na lice.

Savet 2: Odaberite pravu kremu

Muška kozmetika: Ko deli kupatilo s nekim ko je dobro opskrbljen kozmetikom, možda će moći da se posluži kremama svoje drage. Može, ali samo ako oboje imaju isti tip kože. Pošto muška koža obično proizvodi više masti, dakle, sebuma, muškarci bi kod nege trebalo da izbegavaju hranljive kreme bogate mastima i da se pre odluče za hidratantne kreme laganih formula.

Savet 3: Obrijati, podrezati, nauljiti bradu

Kada muškarac pusti bradu – bilo da je to trodnevna brada, brkovi ili puna brada – dlake na licu treba negovati. U realnosti, ima više proizvoda za negu brade nego fudbalskih klubova u Bundesligi. Prava nega zavisi od vrste kože i tipa brade. U osnovni pribor spadaju hranljivo ulje za bradu, koje posebno čini sjajnim duže dlačice, i makazice za bradu kako bi se podrezivanjem naglasile konture. Muškarci s punom bradom, pažnja! Dlačice na licu takođe redovno treba čistiti. Specijalni šamponi za bradu uklanjaju perut, čekinjastu bradu čine glatkom i neguju kožu. Tako funkcioniše nega muškarca!

Savet 4: Uklanjanje dlaka da ili ne?

Ostatak tela takođe je uključen u program nege. Kada je reč o dlakama na telu, ne postoji nikakav poseban trend koji treba pratiti. Ukloniti ih ili ih pustiti da rastu? To je prepušteno ličnom ukusu svakog muškarca. Tako je nega muškarca individualno prilagođena svakom muškarcu pojedinačno. Ipak: ako želite da uklonite dlake ispod pazuha ili s intimnog područja, to u okviru Home Spa možete jednostavno da učinite jednom nedeljno pod tušem pomoću kreme za depilaciju (prvo bi trebalo da je isprobate na nekom manjem delu kože!). Savet: Dok krema deluje, možete odmah da se posvetite rukama i stopalima. Dosadne dlake na leđima možete ukloniti pomoću nekoliko efikasnih metoda za njihovo trajno uklanjanje.

Nega muškarca: Naši favoriti

Masaža za muškarca

Balea MEN FRESH piling gel za umivanje 3u1, 100 ml

kupite sada u dm online shopu

Nežni savet

Balea MEN gel za negu brade 2u1, 50 ml
kupite sada u dm online shopu