Active Beauty
Negovani muškarac

Najvažnijih pet pravila kod nege muškaraca.

Negovani muškarac

Sadržaj
Nega područja oko očiju
Kreme
Nega lica
Brijanje
Manikir

 

Pogled u ogledalo u kupatilu nam daje do znanja da treba da se bacimo na posao. Prozvodi koji će vam pomoći u tome se nalaze na dohvat ruke: gel za čišćenje lica, brijač, vosak za kosu, krema za područje oko očiju, makazice za nokte, turpija, dezadorans i parfem – da, ritual nege za muškarce u 21. veku je postao nešto složeniji. Uprkos tome, ako savladate pet najvažnijih pravila modernog muškarca, pobrinućete se za to da svakodnevna nega ne bude previše komplikovana.

 

Nega područja oko očiju

Niko ne može da očekuje od vas da se odreknete dugih noći ili da radikalno promenite način života. Ali podočnjaci, bore i tamni krugovi oko očiju nikako ne smeju da budu deo vašeg života. Posebni proizvodi za negu razvijeni upravo za posebnu strukturu muške kože vratiće joj svežinu, a ukloniti umor. Kreme hrane, zatežu, osvežavaju, vitalizuju, hidriraju i štite od UV-zraka.

Kreme za kosu

Kreme za styling kose? Ne zvuči li to beskrajno retro? Ne. Proizvodi za styling kose upravo doživljavaju veliki povratak na scenu – a za to postoje i dobri razlozi. Mešavine vazelina i materija koje daju arome i mirise dolaze u mat i presijavajućim varijantama i frizure čine postojanim. Pored toga, takve kreme namenjene su svim tipovima kose koju hidriraju pa joj daju sjaj i oblik. Kosi daju mokar izgled i sprečavaju perut.

 Nega lica

Za besprekoran ten lice bi trebalo da se čisti najmanje dva puta dnevno gelom za čišćenje lica. Prva prilika za to je jutarnje tuširanje. Biće to dobra investicija ako nabavite jednu ili dve kreme za tretman nakon čišćenja lica. Pritom treba da se pridržavate sledećeg pravila: prvo odredite koji tip kože imate, a zatim odaberite odgovarajuću kremu. Postoje proizvodi za dnevnu i noćnu negu i oni za posebno osetljivu kožu. Tu su i posebne kreme sa anti-age delovanjem koje ne mogu da škode. Kreme bi trebalo da se nanose nakon svakog čišćenja i brijanja lica.

Brijanje

Nekada je muško poprsje obraslo dlakama bilo znak muškosti. Današnji muškarci stilizuju ne samo kosu na glavi nego i dlake na ostalim delovima tela. Ako ne želite potpuno da obrijete područje grudi, pazuha ili leđa, možete barem da ih skratite trimerom. Dostupni su posebni brijači sa priborom pomoću kojeg lako možete da se rešite neželjenih dlačica.

Manikir

Nega noktiju nije beskorisna stvar i ona mora da bude jednostavna. I tačka. Lepe ruke i nokti ne samo da su vaša vizitkarta nego ostavljaju utisak o vašem životnom stilu. Kompletan manikir traje samo sedam minuta pod uslovom da posedujete sve što je za potrebno, a to je:

  • makazice i grickalica za nokte
  • turpija
  • drveni štapić
  • odstranjivač suvižne kožice oko noktiju
  • krema za ruke