Active Beauty
Sedam pitanja i odgovora o jastučićima

Širom otvorite oči!

Sedam pitanja i odgovora o jastučićima

Jastučići za oči u najkraćem vremenu pružaju dodatnu dozu nege koja nam je često veoma potrebna u osetljivom području oko očiju sklonom nastanku bora. Imamo odgovore na najvažnija pitanja u vezi s jastučićima za oči.
Oni mogu da zaglade i osveže područje oko očiju i ublaže tamne podočnjake. Zahvaljujući jastučićima za oči iz dm-a osetljivo područje oko očiju postaje blistavo i mladalački sveže. Plus: Koji su najbolji sastojci za osetljivu kožu oko očiju?
 

Sve oči su uprte u jastučiće za oči: sedam pitanja i odgovora

Ponekad je potrebno malo više svega: više nege, više vlage, više korisnih sastojaka. Tada je vreme za masku za područje oko očiju u vidu jastučića.
 

1. Šta su jastučići za oči?

Jastučići za oči su male maske za osetljivo područje oko očiju. Oni se obično sastoje od silikona, odnosno flisa, koji je natopljen kvalitetnim supstancama za negu.
 

2. Koje vrste jastučića za oči postoje?

Nisu svi jastučići za oči isti. Postoje jastučići od flisa, kao što su klasične sheet maske, kao i gel jastučići koji mogu da se operu i ponovo upotrebe. Savet: Ukoliko jastučiće za oči direktno iz frižidera stavite ispod očiju, efekat smanjenja otoka i osvežavanja biće još snažniji.
 

3. Kako deluju jastučići za oči?

Jastučići za oči iz dm-a imaju, kao i drugi proizvodi za negu (područja oko očiju), različita dejstva. Većina jastučića uglavnom pruža hidrataciju, čime se osvežava područje oko očiju koje je sklono isušivanju. Drugi su opet natopljeni intenzivnim sastojcima protiv starenja i dugoročno izglađuju bore oko očiju – posebno ako se redovno primenjuju. Njihova dekongestivna svojstva i svakako ne manje važna jednostavna i brza primena razlog su što su jastučići za oči toliko popularni.

4. Po čemu se razlikuju od kreme za oči?

Takozvani flasteri za oči oslobađaju aktivne sastojke u koncentrovanijoj meri i obezbeđuju trenutni efekat hlađenja. Na taj način se tamni kolutovi oko očiju, odnosno otoci, brže smanjuju. Šminka može da se nanese odmah nakon njihove primene, dok je kod kreme za oči potrebno sačekati da je koža u potpunosti upije.
 

5. Gde se tačno stavljaju jastučići za oči?

Jastučići za oči iz dm-a deluju upravo tamo gde se postavljaju. Jastučić je najbolje staviti što bliže donjoj ivici oka tako da se ona ne dodirne.
 

6. Koji sastojci su posebno delotvorni?

Skoro sve vrste jastučića za oči sadrže hijaluron. Nije ni čudo jer ovaj aktivni sastojak pruža koži posebno intenzivnu hidrataciju. U jastučićima za oči protiv starenja veoma često se koristi retinol jer podstiče obnavljanje kože i proizvodnju kolagena. Ekstrakti algi zaglađuju i učvršćuju kožu.
 

7. Koliko dugo jastučiće za oči treba ostaviti na koži da deluju?

Jastučići se stavljaju na temeljno očišćenu kožu i tu treba da ostanu onoliko dugo koliko je navedeno na pakovanju – uglavnom je to između 10 i 20 minuta. Samo tako mogu da razviju svoju punu snagu nege. Izuzetak: Osetljiva koža oko očiju može da odreaguje blagom iritacijom. Ako koža počne da svrbi ili peče, jastučići za oči moraju odmah da se uklone. Isperite ostatke proizvoda hladnom vodom i nežno obrišite to područje. Za dugotrajniji efekat preporučljivo je da se koriste otprilike jednom nedeljno – osim ako nije drugačije navedeno.