Active Beauty
Galentine’s Day 2024: ovako slavimo Dan prijateljica

Dan prijateljica

Galentine’s Day 2024: ovako slavimo Dan prijateljica

Ponovo 13. februara slavimo Galentine’s Day s našim najboljim prijateljicama! Odakle zapravo dolazi taj običaj? I kako najbolje da proslavimo ovaj dan? Donosimo odgovore.

Značenje praznika Galentine’s Day

Galentine’s Day slavimo 13. februara. Ovaj praznik odnosi se na dan posvećen najboljim prijateljicama: „gal“ dolazi iz engleskog jezika i znači „prijateljica“ ili „devojka“. Vara se onaj ko misli da je ovaj dan potekao iz stare engleske tradicije. Galentine’s Day izvorno je stvoren u seriji „Parks and recreation“ 2010 (druga sezona). Glavni lik Leslie Knope (glumi je Amy Poehler) burno slavi prijateljstvo sa svojim prijateljicama i provodi veselo veče s njima – bez muškaraca i dece. Budući da prijateljice nisu na prvom mestu samo te večeri, Galentine’s Day je rezervisan za dan pre Dana zaljubljenih. Prijateljstva su važna u životu, najbolja prijateljica prati nas u nevolji i uvek je tu za nas i naše probleme. Bez obzira na to da li smo trenutno u vezi ili smo same, vreme je da na ovaj dan proslavimo svoja ženska prijateljstva.

Četiri ideje kako da proslavimo Galentine’s Day 2024:

1. Zajednička žurka u pidžamama

Veče gledanja romantičnih komedija (ili koji god da vam je omiljeni žanr), opuštanje i grickanje kokica i slatkiša – zvuči kao savršeno žensko veče. Ili možemo jednostavno da otpustimo sve svoje emocije pevajući ljubavne balade na večeri karaoka... na Galentine’s Day možemo da radimo sve u čemu mi devojke uživamo.

Ovi filmovi osnažuju žene:

  • Pitch Perfect 1–3 (2012, 2015, 2017) s Annom Kendrick, Rebel Wilson i Brittany Snow

  • Isn’t it Romantic (2019) s Rebel Wilson kao protagonistkinjom

  • I Feel Pretty (2018) s Amy Schumer u glavnoj ulozi

  • Seks i grad – film 1 i 2

  • Bad Moms 1 i 2 (2016, 2017) s Milom Kunis, Kathryn Hahn i Kristen Bell

2. Počastite se kućnim spa tretmanom

Provedite opuštajuće veče u kućnom spa centru i razgovarajte o vašim tajnama. Prvo zajedno napravite masku za lice, a zatim priuštite sebi luksuzan tretman noktiju. Posle toga, uz pomoć najboljih prijateljica, nalakirajte svoje moderne nokte u boju borovnice, pa će vaš manikir izgledati mnogo profesionalnije. Ako želite, možete da isprobate i nove frizure ili da napravite pramenove

3. Napišite zahvalnicu svojoj najboljoj prijateljici

Amy Poehler poučava nas kako to da uradite u „Parks and Recreation“: ona svakoj prijateljici piše lično pismo o tome šta voli i ceni kod nje. Bilo pismom ili zahvalnicom, krajnje je vreme da svojoj najboljoj prijateljici kažemo šta mislimo da je tako dobro kod nje i da joj zahvalimo na našem divnom prijateljstvu.

4. Dajte svojoj najboljoj prijateljici lični poklon

Galentine’s Day nije namenjen podsticanju potrošnje, ali su lični pokloni dozvoljeni. To pokazuje da poznajemo snove naših prijateljica i podržavamo njihove želje. Možda ih čak iznenadimo nekim domaćim proizvodom? Ako još nemamo prikladnu ideju čime je ove godine najboje da obradujemo najbolju prijateljicu, predlažemo deset originalnih poklona za žene za Dan zaljubljenih.

Održivi pokloni za praznike: pet ideja koje donose radost | ACTIVE BEAUTY

Poklon za Dan zaljubljenih za nju: 10 originalnih ideja | ACTIVE BEAUTY

Ideje za poklone za minimaliste, ljubitelje Japana&Co. | ACTIVE BEAUTY

Pet najboljih poklon-parfema za vama dragu osobu I ACTIVE BEAUTY

Osam ideja za pakovanje poklona na održiviji način | ACTIVE BEAUTY