Active Beauty
Mafini bez jaja: ovi mafini idealni su za vegane, a njihov ukus će vas oduševiti
Tekst: Carolina Mödlhamer, Rezept: StockFood

Brzo napravljeno

Mafini bez jaja: ovi mafini idealni su za vegane, a njihov ukus će vas oduševiti

Mafini bez jaja – sigurno je da su isključivo na biljnoj bazi i vrlo ukusni. Čokoladni mafini s puterom od kikirikija ne samo da imaju odličan ukus zahvaljujući gorkom prahu kakaa i kremastom puteru od kikirikija, nego i izgledaju privlačno, a vrlo brzo se pripremaju.

Recept za mafine bez jaja: sočno i toliko ukusno


Pečenje bez jaja nije problem. U ovom receptu banana i puter od kikirikija koriste se kao zamena za jaja, a prikladni su isto kao sos od jabuka ili badema.

Sastojci za 16 mafina od čokolade i putera od kikirikija

Priprema mafina od čokolade i putera od kikirikija

  1. Zagrejte rernu, pripremite testo
    Ugrejte rernu na 190 °C s uključenim gornjim i donjim grejačem. Pomešajte kakao prah s 2 kašike proključale vode i ostavite sa strane. Sipajte preostale sastojke u posudu i električnim mikserom mešajte dok testo ne postane glatko.
  2. Testo sjedinite i napravite mramorni uzorak
    Polovinu dodajte u zasebnu posudu i umešajte pripremljeni kakao. Testo bez kakaa podelite u 16 kalupa za mini mafine, a potom kalupe dopunite testom s kakaom. Nožem lagano izmešajte dok ne dobijete mramorni efekat.
  3. Ispecite i ukrasite mafine
    Mafine pecite 15 minuta. Ostavite da se ohlade u kalupu pet minuta, a potom ih izvadite, stavite na rešetku i ostavite da se dodatno ohlade na sobnoj temperaturi. Poslužite s puterom od kikirikija.

Dodatni savet: na dm.rs pronađite brojne sastojke za poslastice.