Šta ulazi u modnu kapsulu

Kada za sebe sastavljate modnu kapsulu, to ne znači da ćete svu svoju odeću da bacite. Možete da odredite sopstveni stalak za odeću samo za svoju kolekciju kapsule za ovu sezonu. Tu kačite najvažnije odevne predmete koji čine vašu osnovnu garderobu. To bi za jesen, na primer, bile pantalone koje mogu dobro da se kombinuju, jesenji kaput, džemperi i kardigani, bluze i majice, čizme i tašne... Uverite se da je odeća koju odaberete u dobrom stanju (bez dlačica i rupa). Kada dodajete nove ključne komade svojoj osnovnoj garderobi, najbolje je da kupujete kvalitetne odevne predmete. To je održivije, jer ćete tako odeću duže nositi.

Kreativna inspiracija za vašu modnu kapsulu za jesen 2022. godine

Koje boje i odeća odgovaraju vama, to jest vašem životnom stilu i godišnjem dobu? Da li već imate sjajne ključne ili osnovne odevne predmete u svom ormaru? Pronađite inspiraciju na Pinterestu ili se informišite o predstojećim trendovima. Takođe možete da kreirate tablu raspoloženja koja odražava vaš budući stil odevanja. Sastavljajte sopstvenu kolekciju modne kapsule poput modnog dizajnera. To je kreativni proces koji donosi mnogo radosti, ali i više jasnoće. Na primer, ako ustanovite da vam neka boja jednostavno ne pristaje, nemojte da nosite odeću te boje. Ne zaboravite: ne radi se prvenstveno o modnim trendovima, već o vašem ličnom stilu odevanja.

Održivo ophođenje prema odbačenim odevnim predmetima

Najočiglednije mesto za odbačenu odeću jeste kontejner za staru odeću (koristite za odlaganje vreću za smeće). Prilikom odbacivanja dobrih odevnih predmeta setite se ipak najbolje drugarice, sestre ili majke. Za tu svrhu najbolje je da imate jednu „namensku kutiju“. Neki komad odeće je vrlo kvalitetan, ali više vam ne odgovara? Možete da pokušate da ga prodate preko interneta. Za to je potrebno da uložite malo vremena. Međutim, ne koristite ove aplikacije kao izgovor da na brzinu kupujete odeću da biste je zatim preprodali – to nije održivo i uzrokuje samo još veće emisije CO2.