Active Beauty
Pljeskavice od kuskusa i tikvica sa sosom od kisele pavlake
vreme čitanja: min
Laka priprema

Pljeskavice od kuskusa i tikvica sa sosom od kisele pavlake

Umesto salate, kuskus poslužujemo u obliku pljeskavica. Ove pljeskavice jednostavno se pripremaju, a mogu da se pripreme i unapred. Dodatni plus za porodični obrok: pljeskavice su ukusne i za velike i za male.

Pljeskavice od kuskusa i tikvica

Šta vam je potrebno:

Sastojci za 4 porcije:

  • 400 ml povrćnog bujona
  • 400 g kuskusa (npr. dmBio)
  • so
  • biber
  • 2 kašike maslinovog ulja + maslinovo ulje za prženje (npr. dmBio)
  • 2 tikvice
  • 1 veza peršuna
  • 2 jaja
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 čen belog luka, naseckan

Priprema:
1. Začinite kuskus i ostavite ga da nabubri
Zakuvajte povrćni bujon. Kuskus začinite solju i biberom pa prelijte vrućim bujonom. Ostavite kuskus10 minuta da nabubri. Viljuškom ga učinite rastresitim i dodajte 2 kašike maslinovog ulja.
2. Naseckajte tikvice i pomešajte s kuskusom
Tikvice nasecite na sitne komade, peršun takođe sitno naseckajte. Nasečene tikvice i peršun dodajte kuskusu zajedno s jajima pa sve dobro promešajte.
3. Pripremite sos od kisele pavlake
Kiselu pavlaku pomešajte s belim lukom i začinite solju i biberom.
4. Oblikujte pljeskavice i ispržite ih
Smjesu od kuskusa, tikvica i jaja rukama oblikujte u pljeskavice i pržite na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. Posle prženja stavite ih na papirni ubrus koji će da upije višak ulja. Poslužite sa sosom od kisele pavlake.

Takođe ukusno: Poslužite ove pljeskavice kao prilog uz letnje salate.

Pljeskavice možete jednostavno da pripremite i u rerni. Obložite pleh papirom za pečenje i pecite na 200 °C (uz uključene gornje i donje grejače).
x
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.