Menu

Aromatične kupke: Vreme je za opuštanje

Zaključajte vrata, isključite telefon.

Home » Lepota » Nega » Aromatične kupke: Vreme je za opuštanje - 12.2019

Napolju je sivo i tmurno a ni vaše raspoloženje nije mnogo bolje. Tu pomaže samo jedno: Nakon dugog i napornog dana uronite u kadu! Napravite aromatičnu kupku jer kombinacija tople vode i mirišljavog ulja može da utiče pozitivno na rapoloženje već nakon kratkog vremena.

Citrusni mirisi kao što je grejpfrut imaju osnažujući i osvežavajući efekat, dok lavanda i matičnjak umiruju i pospešuju san. Eukaliptus može da pomogne kod prehlade jer pomaže u oslobađanju disajnih puteva od nakupljene sluzi.

Iako mnoge kupke sadrže eterična ulja, možemo da upotrebimo i čisto ulje kao dodatak za kupku. Međutim, da se ulje ne bi zadržalo samo na površini, već da bi se rastvorilo sa vodom, potreban je emulgator poput mleka ili meda. Jednostavno ga pomešajte sa nekoliko kapi ulja i sipajte u vodu za kupanje.Da biste u potpunosti uživali u dejstvu esencijalnih ulja, provedite 10 do 20 minuta u aromatičnoj kupki. Zatim nežno osušite kožu zagrejanim peškirom. Još intenzivniji efekat postiže se stavljanjem nekoliko kapi eteričnog ulja u mirisnu lampu dok se opuštate na kauču.

 

Prema gore
OKViše informacija