Menu

Izgled noktiju kao u najboljem salonu

4 jednostavna izgleda po sistemu „Uradi sam“ koje možete da izvedete sami.

Home » Lepota » Nega » Izgled noktiju kao u najboljem salonu - 10.2020

Nije potrebna velika veština da biste svoje nokte pretvorili u mala umetnička dela. Pomoću ovih jednostavnih saveta i nešto spretnosti u prstima možete i kod kuće da izvedete kreativan dizajn noktiju kao profesionalac.

Svoju ličnost možemo da izrazimo na mnogo različitih načina: individualnim stilom, blistavom šminkom ili upečatljivim dizajnom noktiju. Zato što raznobojni pop-art nokti, blistavi ili grafički prikazi nose dobro raspoloženje i svedoče o samopouzdanju. Nešto suptilniji i jednostavniji su tačkasti gradijenti boja koji podsećaju na  živopisne zalaske sunca Kloda Monea. Bilo da je upadljivo ili romantično: uz stručne savete Christoph-a Koller-a male umetničke radove možete da izvedete i kod kuće. Ne zaboravite: ovako lak traje duže.

Savet stručnjaka: Da li ste već znali? Koža je masnija od noktiju. Ako je i ona zahvaćena lakom, to loše utiče na trajnost laka za nokte i on se brže ljušti.

Dizajn noktiju: 4 ideje koje možete da primenite

Raznobojni pop-art nokti

Možda geometrija u školi nije bila za svakoga, ali je utoliko zabavnije postići jednostavan izgled noktiju slikajući šarene oblike i linije na njima.

Evo kako: Osnovu čini beli lak za nokte koji bi trebalo dobro da očvrsne. Zatim dolazi boja. Za početak su dovoljna tri uglasta oblika npr. crvenom, plavom i žutom bojom po svakom noktu, koji se zatim uokviruju crnom linijom. Napredni učenici započinju mrežom, a tek onda pojedinačna područja popunjavaju bojama. Za kraj i da biste dugo uživali u dizajnu noktiju nanesite završni sloj (topcoat).

 

Razlivene boje: Zalazak sunca to Go

Želite harmoniju boja à la Monet? Da bi to postigao, Christoph Koller lakira dve trećine površine noktiju u tamnu vinsko crvenu, a ostatak u žuto-narandžastu.

Evo kako: Da biste „izblendali“ prelaz između boja, tankom četkicom nanesite boju u sitnim mrljama u različitim nijansama žute, narandžaste i crvene. Na kraju fiksirajte prozirnim lakom.

Savet: Ako nanesete završni sloj (topcoat), pre nego što se boja sasvim osuši, dobićete još snažniji efekat razlivenih boja.

 

Fine linije, snažni magneti za poglede

Smajliji, poljupci, oči koje namiguju ili celo lice? Nije sasvim jednostavno, ali se trud uložen u izgled noktiju u vidu stilizovanih crta lica svakako isplati.

Evo kako: Prvo ćemo stvoriti ravnomernu podlogu nanošenjem bezbojnog laka. Čim se prvi sloj osuši, profesionalci kao što je Christoph Koller počinju da rade sa tankom četkicom i crnim lakom za nokte i kreativnim šablonom u glavi. Ako nemate mirnu ruku za crtanje, umesto toga možete da radite sa odgovarajućim nalepnicama za nokte ili umecima za nokte. Na kraju, osušeni lak se ponovo fiksira završnim slojem.

 

Sjaj i glamur

Kaže se da uz nešto malo sjaja sve polazi za rukom. Ovo u svakom slučaju važi za impresivan a jednostavan izgled noktiju.

Evo kako: Prvo nanesite lak za nokte u boji šampanjca. Još pre nego što se prvi sloj osuši, na prednju trećinu noktiju nanosi se rastresiti sjajni prah. Ako želite, možete da naglasite lakirani vrh noktiju štrasom. Savet stručnjaka: za veoma dugačke nokte umetnik za nokte Koler preporučuje da se na prednjoj trećini zalepe tanke trake. To stvara optičku liniju razdvajanja između sjajnog laka i vrha od štrasa i obezbeđuje još glamurozniji efekat.

Prema gore
OKViše informacija