Active Beauty
Na koji način ćemo se negovati

Pogled u budućnost.

Na koji način ćemo se negovati

Šest trendova za negu koji će ostati popularni čak i kada prođe jesen.

Kada je u pitanju nega, jesen nam donosi nove sastojke, načine upotrebe i stavove. Kako i po kom redosledu se upotrebljavaju proizvodi, objašnjeno je ispod naziva, kao i koji proizvodi su najdelotvorniji. Tema „dovoljno hidratacije“ je najpopularnija uz večitu temu hijaluronske kiseline. S obzirom na to da se sve više ljudi žali na alergijske reakcije na kozmetiku, Clean Cosmetics trend ima dobre šanse da se probije. Sa promenom životnih stavova menja se i odnos prema kozmetici. Interesovanje za prirodnu i vegansku kozmetiku raste iz dana u dan. Objasnićemo pojmove, daćemo par saveta i pružićemo mali pogled u budućnost.

1. Hijaluron

Hijaluron detaljnije: hijaluronska kiselina se sa pravom slavi kao novo čudo u kozmetici. Ona je doduše otkrivena osamdesetih godina, ali tek sada dolazi do njene potpune primene s obzirom na čudesne osobine koje je pokazala. Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u našem organizmu. Može se naći u našem celom telu, a više od 50 procenata se nalazi u koži, odnosno u međućelijskom prostoru. Njena izvanredna sposobnost je da vezuje velike količine vode: do šest litara vode po gramu hijaluronske kiseline. Zbog toga ona može izravnati kožu, zaštititi kolagenska i elastična vlakna, pa čak i ukloniti slobodne radikale. Nije ni čudo da se u međuvremenu našla u svim proizvodima protiv starenja. Prirodni efekat jastučića ne traje večno, iako mnogi misle suprotno. Već od 25. godinama se zalihe hijalurona u koži prazne. Od 40. godine su skoro istrošene. Koža poseduje sve manje vlažnosti i ocrtavaju se prve bore. Vreme je da hijaluron dodate spolja. Pojačivači vlažnosti su popularni ne samo u nezi protiv starenja, već i u proizvodima za čišćenje, kozmetici za oči i proizvodima za negu tela. Da biste postigli intenzivniji efekat, preporučujemo vam sa sigurnošću koncentrat hijalurona u vidu seruma ili ampula.

Balea Beauty effect nega za lice

Idealna formula. Beauty effect lifting tretman 7×1 od Balea podstiče izgradnju ćelija kože, a visoko koncentrovane aktivne supstance koje sadrži daju trenutne rezultate.
Zatezanje. Balea beauty effect dnevna krema ZF15 deluje odmah i daje efekat popunjenih bora.

Savet: Svakog jutra i večeri umasirajte do dve kapi hijaluronske kiseline kako bi koža bila sjajna i zategnuta.

2. Layering

Slojevitost je pojam koji nam je poznat iz modne industrije. Kombinovanje različitih delova odeće jedan preko drugog kako bi se dobila savršena celina. Kako se to odražava u nezi ? Kombinuju se različiti proizvodi za negu, koji se savršeno dopunjuju po sastavu i dejstvu, a u najboljem slučaju jedni drugima daju jačinu. Veoma je bitno da proizvode jedan po jedan lagano i pažljivo naneste na kožu. Napravite pauzu pre svakog sledećeg koraka. Nemojte nanositi teške kreme pre seruma ili nekog laganog losiona. Tada koža nije u mogućnosti da upije sve supstance. Treba pronaći harmoniju između pojedinačnih sastojaka. Pri tom nije neophodno koristiti proizvode samo iz jedne serije. Čak i ako jedni drugima više odgovaraju.

Balea Q10 linija

Koncentrirano. Q10 koncentrat protiv bora 7 kapsula čini kožu elastičnijom, redukuje dubinu bora i čini kožu čvršćom.
Omega. Balea dnevna krema Q10 sadrži omega kompleks i zaštitni faktor 15.

3. Veganska kozmetika

Veganstvo je način života i ishrane koji se zasniva na izuzimanju životinjskih proizvoda iz upotrebe. Taj način života podrazumeva i kozmetiku. Treba naglasiti da nije sva prirodna kozmetika veganska, čak i ako je naglašeno da se zalažu za zaštitu životinja. Čak i u takvoj kozmetici često se može naići na osnovne sastojke životinjskog porekla kao što su med, matični mleč, ekstrakt kavijara, lanolin, ulje od nerca, prirodni keratin, karmini od štitastih vaši i pčelinjeg voska. Sebum, svinjska mast i mast iz kostiju se može naći u sapunima. Zubna pasta se ponekad pravi od brašna kostiju a u šampon se ubacuje ulje od nerca. Prirodni keratin za sjajnu kosu se može dobiti iz rogova, kopita, perja ili dlake. Onome ko upotrebljava vegansku kozmetiku nudi se sve veći izbor, ali i u njemu se nalaze sintetički sastojci. Da biste bili sigurni da je reč o veganskoj kozmetici, treba da obratite pažnju na „Vegan“ pečat koji se nalazi na svim pakovanjima kontrolisanih proizvoda.

alverde veganska kozmetika

Blagotvorno. Ulje od organske goji bobice. Sa prirodnim koenzimom Q10 čini kožu nežnom, bez mašćenja od alverde.
Anti-age. Dnevna krema koja zateže i štiti kožu od alverde .

4. Clean Cosmetics

Pod pojmom Clean Cosmetics podrazumeva se kozmetika koja u sebi ne sadrži kritične sastojke. U Americi se ovaj trend naziva i „Safe Cosmetics“. Ovo je trend koji je pre svega namenjen onima koji se bore sa netolerancijom na pojedinu kozmetiku. Šta to u stvari znači ? Da odmah na početku razbijemo mit: Clean Cosmetics nema ništa zajedničko sa prirodnom kozmetikom. Naravno postoje određena poklapanja sa proizvodima iz ove oblasti, ali ipak se radi o samostalnoj novoj formi kozmetike. Čak se i u domaćim objašnjenjima sve češće pominju „čisti“ sastojci. To znači da se u određenim slučajevima ne upotrebljavaju sintetički sastojci za konzerviranje kao što su paraben, silkon, sastojci na bazi nafte kao što je parafin, alkohol i sintetički mirisi. Ovi sastojci se smatraju prilično kritičnimi i još uvek nije u potpunosti proučeno njihovo dejstvo. U Clean Cosmetics se upotrebljavaju samo hemijski sastojci za konzerviranje koji se dobro podnose i koji ne izazivaju alergije. U drugim proizvodima se ne upotrebljava voda zbog parazita iz zemljišta. U ovom procesu se upotrebljavaju čak i sterilne posude za pumpe da bi se izbeglo zagađivanje proizvoda bakterijama. Ova vrsta kozmetike savršeno odgovara ljudima koji i prirodnu kozmetiku samo delimično podnose.

nega lica

Crno. Napredna formula za nečistu kožu. Balea crna maska za lice protiv bubuljica pomaže u borbi protiv bubuljica i mitisera.
3u1. Idealna je za uklanjanje šminke sa lica, očiju i usana. Balea micelarna voda za mešovitu i osetljivu kožu.

5. Perfomance proizvodi

U kozmetici postoji lanac proizvoda koji se ubrajaju u proizvode visokih performansi. To su proizvodi koji pored uobičajenih mogu da ispunjavaju još neke specijalne zadatke. Klasičan primer za to su proizvodi 2 u 1 pa sve do 5 u 1. Kožu možete negovati, zaštiti ili snabdeti dodatnom energijom ali i podstaći regeneraciju ćelija. To su proizvodi sa visokom vrednošću koji sve više dobijaju na važnosti. U proizvode visokih performansi ubrajaju se i oni koji korisnicima nude posebne povoljnosti i koji mogu da ponude specijalne novitete. To su proizvodi koji nude osećaj malog luksuza. To mogu biti proizvodi koji sadrže ekstrakt kavijara ili prave zlatne prašine. Ali, takođe, i anticelulit proizvodi koji pružaju mogućnost oblikovanja vitkijeg tela.

Balea linija za negu lica.

Osvežavajuće. Balea gel za umivanje 3u1 čišćenje, piling, maska. Sadrži voćnu kiselinu.
Oči. Blago tonirana za ublažavanje znakova umora Vital krema za predeo oko očiju 5u1 od Balea.

6.Glina

Još jedan trend u kozmetici su proizvodi koji sadrže glinu. Iako je odavno poznato dejstvo gline u procesu čišćenja, ona trenutno doživljava svoj potpuni povratak na kozmetičkom tržištu. Glina je prirodna sirovina i postoji već skoro 100 miliona godina. Pre svega se može naći u Evropi, Australiji i Americi. Mineral deluje kao sunđer: On ima u sebi hodnike koji skupljaju i vezuju za sebe vodu ali i ostale vodootporne materijale, kao što je npr. mast. Glina se u kozmetici pretežno koristi u nezi osetljive i problematične kože. S obzirom da nema hemijskih dodataka, mogu je koristiti i osobe sa osetljivijom kožom. Svojim delovanjem, glina kao sunđer skuplja naslage i sjaj i pruža očišćenu kožu. Upotrebljava se čak i u kozmetici za kosu gde daje odlične rezultate u borbi protiv masne kože glave. Glina se često može naći i u dekorativnoj kozmetici, u korektorima ili puderima.

Koji je Vaš izbor? Normalna ili veganska kozmetika?

Normalna kozmetika

ili

Veganska kozmetika