Active Beauty
Lokne u svim varijantama

Ovde se ne nosi ravna kosa.

Lokne u svim varijantama

Tipično: čovek uvek želi ono što nema. Na primer, koja žena sa lepom ravnom kosom nikada nije poželela kovrdžavu razbarušenu kosu? Srećom, postoje neke metode koje će vam pomoći da dobijete lavlju grivu upravo onakvu kakvu želite.

Lokne

Pojam spiralne lokne najbolje uspeva uz pomoć papilotni ili figara za lokne. Još jedan način da dobijete lepu kovrdžavu kosu jeste da je u vlažnom stanju upletete u francusku pletenicu. Pustite je da se osuši preko noći, a ujutru neće biti mnogo posla oko nje, osim da gelom fiksirate formirane lokne.

Talasasta

Takozvana Beach-Waves uvijena talasasta kosa nije samo uvijena već ona jednostavno ima prelepu lepršavost. Pravite je stajlerima ili presom za kosu, ali i uz pomoć dobrih starih viklera. Ako upotrebite veće viklere, lokne će biti još glamuroznije. Međutim, pre nego što pristupite uvijanju, pletenju ili uvrtanju kose potrebno je da pripremite kosu. Priprema već može da počne sa pranjem kose, jer ima mnogo šampona za talasastu kosu koji pružaju kosi određenu jačinu kako bi održala lokne. Ko nakon toga koristi visoke temperature za oblikovanje, neka ne zaboravi da stavi zaštitu za kosu. Za lepu kosu preporučuje se pena za kosu koja u svom sastavu ima zaštitu od toplote.

Napravljene lokne možemo još malo stilizovati. U zavisnosti od strukture kose i tipa lokni biramo pravu završnicu. Kosa sa malo volumena poprska se sprejem za kosu, razbarušena kosa tretira se proizvodom za zaštitu od pucanja krajeva. A svako ko je zainteresovan za dugotrajne lokne može da traži savet o mini valu u frizerskom salonu.

Stajling uz toplotni tretman kose

Figaro za lokne

Najbržu opciju nudi figaro za kosu. Što je figaro deblji, veće su i lokne. Ukoliko se žele manje tj uže lokne, koristi se tanka šipka za figaro. Zatim se od gore na dole izvlače tanki pramenovi kose. Na kraju sprejem za kosu fiksiramo lokne.

Talasasta

Zvuči čudno ali je tako: Talasaste lokne najbolje uspevaju uz pomoć prese za peglanje tj ravnanje kose. Prvo se uplete nekoliko malih pletenica onda se preko njih pređe presom. Otvorite pletenice i završeno!

Styling bez toplotnog tretmana kose

Lokne

Za spiralne lokne potrebno je da se mokra kosa podeli na pramenove i omota oko papilotni. Za još bolji efekat na mokru kosu naprskajte Balea Professional Power sprej za lokne sa keratinom, koji joj pruža elastičnost I do 24h definisane lokne. Potom pustite kosu da se osuši bez ispiranja. Najbolji način da dobijete razbarušenu kosu sa spiralnim loknama je ukoliko spavate sa papilotnama i izvadite ih iz kose tek sledećeg jutra.

Talasasta

Za velike i talasaste lokne sa mnogo volumena odlični su ebelin vikleri. Kosa osušena peškirom se omota kao i kod papilotni oko sredine sunđera, samo pazite da ne uvijete i krajeve, i suši se na vazduhu. Idealno sušenje je preko noći samo ukoliko nekome pomagala ne kradu dragoceni san koji utiče na lepotu.

Styling za prirodne lokne

Prirodno kovrdžava kosa neće svaki dan izgledati perfektno ako joj ne posvetimo dovoljno pažnje. Često je oblikovanje prirodnih lokni složenije nego kada se lokne prave. Zato što je kovrdžava kosa obično suvlja u odnosu na ravnu kosu. Balzam nakon pranja kose je dobra osnova, on joj daje sjaj a za savršen oblik i stilizovanje lokni nanesite Alfaparf Yellow kremu za lokne koja u sebi sadrži i sok od aloe vere koji ima izuzetno dejstvo na hidrataciju kose i uopšte na kovrdžavu kosu. Ako želimo da osušimo kosu to ne bi smeli da radimo na previše jakoj toploti jer bi je to ponovo isušilo.

Styling za trajne lokne – mini val

Dugotrajne lokne se dobijaju samo kroz proces hemijskog oblikovanja tj mini vala. Međutim on baš i nije pravo sredstvo za zaštitu kose kao što to nisu ni farbanje ni blajhanje tj beljenje kose. Proizvodi koje frizeri danas koriste značajno su se razvili. Savremeni mini val više ne šteti kosi kao što je to nekada bio slučaj. Ni pod kojim uslovima ne bi trebali sami da stavljate mini val, već bi najbolje bilo da se zatraži savet od stručnjaka.

Profesionalno. U frizerskom salonu sa stručnjacima se možete posavetovati za stilizovanje kose i uraditi prelep mini val.