Menu

Uramljena sećanja

Svako kod kuće ima sačuvana sećanja, uramljena i okačena o zid.

Home » Inspiracija » Uramljena sećanja - 04.2017

Sećanja su kao zlatni ram koji svaku sliku, čine predivnom. Barem je tako smatrao pisac Karl Cukmajer. Fotografije sa godišnjeg odmora, dečji crteži ili vredni akvareli – uz odgovarajući ram, svako sećanje ćemo učiniti nezaboravnim i moći ćemo da mu se divimo iz dana u dan.

IZBOR PRAVOG RAMA. Minimalisti vole kad su linije pravilne i stroge. Na kraju, i sami ramovi imaju prave linije. Velika dela rado zauzimaju celi zid samo za sebe, dok se mala stavljaju u tamne, metalik ramovi strogih geometrijskih okvira. Kačimo ih jedne pored drugih u redove ili tako da pravimo određene pravilne oblike. Organizovani haos proizlazi iz načina slaganja fotografija pri čemu se slike slažu gusto jedna uz drugu kao da se pridržavaju neke imaginarne crte. Pritom je važno da ramovi i paspartui zajedno stvaraju harmoniju, a ne nered na zidu. Male police sa dekorativnim predmetima koji se smeštaju između takvih instalacija opuštaju celu atmosferu. Moderniji utisak se stiče kada slike nisu strogo poređane jedna pored druge, nego kada čine zamišljeni geometrijski oblik, na primer ovalni. Posebnu živost u prostor unose kolagen-posteri jer ukupan utisak stvaraju zahvaljujući svim slikama koje se na njemu nalaze. Slike pritom mogu da prelaze i jedna preko druge.

Police za slike idealne su za sve one koji ne žele samo jedno rešenje. Svaka slika se postavlja na policu proizvoljnim redosledom, a taj redosled posle može i da se menja. Ako slike kačimo u visini očiju, a ne izvan vidnog polja, postići ćemo bolje efekte.

RAMOVI POSTAVLJAJU SVOJE USLOVE. Stari motivi se uklapaju u moderne ramove. Pritom je važno unapred odlučiti kako slika treba da deluje. Što je slika vrednija, to bi vredniji trebalo da bude i ram za sliku. Na kraju krajeva, on je i čuva. Kreativnost je važna i kada je o izgledu reč. Fotografija, umetničko delo, cool citat ili uspomene poput karata sa koncerata – u ram staviti sve šta god nam srce poželi. Važno je samo da isplaniramo celi prostor kako slika sama po sebi ne bi odudarala; šta znači odgovarajući ram, ali i mesto i način kačenja slike igraju važnu ulogu u uređenju prostora.

Ideje za uređenje

Kućni utisak. Okvir za recept za smuti. BLOOMINGVILLE.
Prirodnost pre svega. Dovedite u red slike cele porodice. DEPOT.
Važna je potpora. Model „150210“ od mesinga pristaje na komodu. HÜBSCH.
Zlatan sjaj. Mali, ali upadljiv „Ananas“ je originalan za privlačenje pogleda. SASS & BELLE.
Svetleći ukras. Okvir „343030“ se predstavlja u antičkom stilu.
Filigranski stil. Okvir „Grazia“ na nežnoj mreži od zlata. ON INTERIOR
Umetnički utisak. Okvir u stilu baroka od veštačke smole. HK-LIVING.
Minimalistički. Za crno-bele slike: „DECOFRAME13-TIN“ TINE K.
Prepuno ljubavi. Malo srce je osmišljeno za slike najmilijih. LISBETH DAHL.
Slatko. Zgodan poklon je i okvir sa mašnicom za sasvim lične fotografije. LISBETH DAHL.
Jednostavno. Okviri iz seta „Life“ predstavljaju izvrsnu instalaciju. DEPOT.
Moderan stil. Okvir kao stvoren za portrete. HAMA.
Okviri – pravi oblik

Struktura

Donosimo ideje kako poređati ramove.

Prema gore
OKViše informacija