Menu

Pleteni program

Za opuštenu atmosferu.

Home » Inspiracija » Pleteni program - 10.2018

Baštenska sezona je prošla. Baš je dobro što pleteni nameštaj sada i u dnevnoj sobi magično stvara opuštenu atmosferu.

Pleteni nameštaj ima dugu tradiciju, čak iako se pojam Bečkog pletera prvenstveno veže za Mihaela Toneta. Njegova trskom obložena stolica sredinom XIX veka je postala poznata u svetu, verovatno zato što je tada prvi put mogla da se proizvede industrijski.

Održivi prirodni materijali danas ponovo postaju popularni, na primer ratan. Dok se za baštenski nameštaj često upotrebljava otporni poliratan, plastični materijal za pletenje, u enterijerima se pre koriste ratan i vrba. Oba materijala su dugovečna, otporna i najvažnije ekološki prihvatljiva jer mogu ponovo da izrastu. Pleter se sad više ne koristi samo za izradu klasičnih stolica, već i kuhinjskih ormarića, stolića, rasvete i dodataka.

DORTHE jastučić. 1.999 rsd.
SINNERLIG visilica. 6.999 rsd.
Opustite se i uživajte.
GRÖNADAL stolica za 24.999 rsd.
HULTET posuda. 399 rsd.
FLÅDIS korpa. 1.299 rsd
SINNESRO fenjer za top sveću. 899 rsd.
SANDARED tabure. 5.999 rsd
GUALÖV sto za odlaganje. 6.499 rsd.
LÄTTAD stoni podmetač. 449 rsd.
INDUSTRIELL fotelja. 17.999 rsd.
FICUS MICROCARPA GINSENG. Biljka u saksiji, 1.299 rsd.
IKEA 365+.Karaf sa zapušačem, 349 rsd.
LOHALS tepih. 7.999 rsd.

Stilizovano u kući

Budući da se pleteni nameštaj uklapa i u kuću, najbolje je da se kombinuje sa odgovarajućim dodacima. Mekano krzno dobro izgleda na naslonu, vuneni jastuci i pokrivači čine letnje komade nameštaja udobnim. Oku su prijatne i kombinacije sa etno-dizajnom i grafičkim primerima i velikim biljkama.

Ako se pleteni nameštaj koristi i u kući i na terasi važno je da se zaštiti. Ratan koji pokisne može da posivi ili izgubi oblik. Posebna sredstva za negu štite vlakna od oštećenja i isušivanja. U dnevnoj sobi je dovoljno nameštaj obrisati vlažnom krpom.

Ideje potražite i na Instagramu

Prema gore
OKViše informacija