Menu

Ponovo u pogonu

Kupke za stopala tokom hladnih godišnjih doba.

Home » Lepota » Ponovo u pogonu - 12.2016

Kad su nam stopala hladna, to ćemo osetiti u celom telu. Predstavljamo vam vrući savet:  pomozite svojim stopalima i pripremite kupku za stopala.

Manje glamura, veća efikasnost. Kupke za stopala ne služe samo kako bi ugrejale nožne prste. Wellness za stopala istovremeno opušta celo telo. Ako ste nekad iskusili osećaj smrznutih prstiju, onda znate koliko on može biti neprijatan.  Možda zato kupkama za stopala ponovo raste popularnost jer pored toga što su jednostavne za pripremu, efikasne su. Kupke opuštaju stopala, čiste ih i neguju, pritom zagrevaju celo telo, a istovremeno pomažu u sprečavanju prehlade. Dejstvo koje se postiže jednostavnom kupkom za stopala je prosto zapanjujuće. Umiruje telo i duh i gotovo da nas prisiljava na to da zastanemo i malo se odmorimo. Jer, na kraju krajeva, kakva korist od nje ako stopala ni ne uronimo? Problematičnim stopalima koja se znoje ili imaju zadebljanu kožu različiti dodaci kupki mogu samo da nanesu štetu. U ovom slučaju dovoljni su: posuda, velika da u nju stanu stopala, voda, kao i dodaci koji odgovaraju potrebama naših stopala.

Težak posao

Naša stopala obavljaju najteže poslove i mi im za to ne pridajemo dovoljno pažnje, ali napolju su takvi vremenski uslovi da im se moramo više posvetiti. Inače uopšte i ne pomišljamo na brojne teške poslove koje naša stopala moraju da obavljaju. Kada je napolju hladno, telo reaguje sužavanjem krvnih sudova čime se održava telesna temperatura. To se najviše odnosi na mozak, kao i na sve vitalne organe, pa je prirodno što stopala i ruke nisu dovoljno prokrvljeni, a temperatura im se s vremenom sve više smanjuje. Tada ih umotavamo u tople čarape, odnosno rukavice, ulgavnom preuske i retko kad prozračne, što ograničava cirkulaciju i uzrokuje znojenje stopala. Neprijatna bolna mesta stvaraju rožnatu kožu. Kupka pflege-2-5-ab_2016-10za stopala tokom hladnog zimskog dana podstiče cirkulaciju, što se pozitivno odražava na celo telo.

Omiljeno sredstvo protiv hladnih stopala su kupke kod kojih se temperatura postepeno povećava. Pritom se stopala prvo uranjaju u mlaku vodu, a potom se svakih nekoliko minuta pažljivo doliva vruća voda dok se nakon otprilike 15 minuta ne dostigne temperatura vode od 41 ili 42 stepena.

.

Savet: Kupka za stopala tokom hladnog zimskog dana podstiče cirkulaciju, što se pozitivno odražava na celo telo.

Dodaci kupki

Posebno prilagođeni dodaci kupki preporučljivi su za različite svrhe. Tako je, na primer, za opuštanje dovoljno dodati lavandu, a za vraćanje energije u organizam, nanu i ruzmarin. Ako imate problema sa znojenjem stopala, pomoći će kupka sa žalfijom i hrastovom korom. Arnika podstiče cirkulaciju, a čista morska so se koristi kao dodatak kupki za stopala pre pedikira. Za koju god opciju da se odlučite, potrebno je malu kadu ili veću posudu napuniti vodom zagrejanom na 37 stepeni i u nju uroniti stopala. Za pet do osam minuta počećete da osećate značajno olakšanje.

 

Toplo. Vuneni ženski uložak za obuću koji je obrađen posebnim postupkom. Štiti stoplala od hladnoće i pojačava osećaj toplote i udobnosti.

Čajevac. Antifugal ženski uloši za obuću sa dodatkom eteričnog ulja čajevca.

Zaštita. Ulošci za osetljiva stopala izrađeni od dva sloja, pružaju višestruku zaštitu stopala.

 

 

 

Dodatno: Pomoć kod hladnih stopala

6 saveta kako zagrijati hladna stopala

1.redovne kupke za stopala na bazi eteričnih ulja značajno deluju na hladna stopala.

2.pripazite na to da ne nosite preusku zimsku obuću radi dobre cirkulacije.
3.
ulošci od jagnjeće kože ili od ovčijeg runa održavaju stopala toplima.
4.u stopala utrljajte kreme ili ulja za stopala koje ih greju. Tako podstičete cirkulaciju i održavate stopala toplijima.
5.čim temperatura naraste, radite gimnastiku prstiju i stopala. Tako ćete za neko vreme podstaći cirkulaciju i zagrejati stopala.
6.naizmeničnim tuširanjem trenirate krvne sudove, pa se oni u području stopala ne sužavaju i duže zadržavaju toplotu.

Prema gore
OKViše informacija