Menu

Divlje obrve

Nova sloboda u stilizovanju obrva.

Home » Lepota » Divlje obrve - 04.2017

Nekada smo ih stilizovali strogo „pod crtu”, a sada očekujemo da odražavaju kreativni nered. Čak i sređivanje obrva ove sezone podleže novom modnom trendu.

Obrve

Uokviruju lice i pružaju veću izražajnost i to se ni u buduće neće menjati. Na mestu iznad naših očiju na kojem se nekada u luk savijala tanka, počupana, pravilna crta, proteklih godina je mogao da izraste i prirodan žbun gustih, prirodnih obrva. Takav je bio trend.

Sudeći prema trenutnom stanju, obrve i dalje mogu da ostanu široke, tamne i guste. Trebale bi da izgledaju što je moguće gušće. U tom smislu trend se nije menjao.

Ali taj prirodni žbun bi sada trebalo da se pomeri korak dalje u ekstrem. Do sada smo svoje obrve držali pod kontrolom, uvek su bile lepo negovane, podšišane i začešljane u smeru rasta dlačica. Ovaj look će od sada poprimiti puno neobuzdaniji oblik pa se okrećemo prirodnim karakteristikama obrva. Tako smo dosada podrezivali dlačice u smeru njihovog rasta, a sada ih jako češljavamo u suprotnom smeru. Unutrašnji deo luka obrva čini pravi ugao, a od sada će biti toliko naglašen da će obrve izgledati kao da celo vreme imamo podignuto čelo. Što neće biti tačno. Radi se samo o novom modnom trendu.

Za potrebe ovog look-a na obrve ćemo naneti neku boju ili ćemo tamnom olovkom za obrve naglasiti njihovu gustinu. Upravo se u tome sastoji nov korak – jer se olovkom vuku potezi prema gore, i to suprotno od smera rasta obrva. Pored toga dlačice ni u kom slučaju ne bi sve smele da idu u istom smeru. To otprilike izgleda kao da smo potpuno raščupali upravo napravljenu frizuru. Efekt koji tom prilikom postižemo je posebno dobar. Zahvaljujući veštački kreiranom „divljem” izgledu, fokus je snažno usmeren na oči koje tako automatski postaju blistavije i izražajnije. I sasvim je svejedno da li su vaše obrve prirodno guste ili tanje, da li su na neki mestima ređe… uz ove savete i pomoć u stilizovanju, vrlo jednostavno ćete postići uredan izgled obrva. Ujedno možete i da predahnete, jer ste oslobođeni i bolnog čupanja neželjenih dlačica.

Efekat gustih obrva

Olovkom za obrve, gelom za obrve u boji ili maskarom možete da potamnite obrve i vizuelno im povećate volumen. Tako, na primer, u slučaju maskare za obrve koja sadrži mikrovlakna, sitna vlakna prianjaju uz dlačice, čineći ih debljim. Bez obzira na to koju ćete olovku da odaberete, važno je da pritom ne ostavite trag olovke na koži, nego da samo preciznim potezima u smeru rasta dlačica pojačate intenzitet boje samih obrva. Tom prilikom koristite boje jednu do dve nijanse tamnije od svoje prirodne.

Preporučujemo:

Bourjois maskara za obrve koja se jednostavno nanosi jednim potezom četkice na Vaše obrve.

 

Popunite praznine

Ako su na vašim obrvama vidljiva mesta na kojima dlačice ređe ili uopće ne rastu, onda je najbolje da se oslonite na boju kojom ćete ta mesta uspešno da prekrijete. Za tu svrhu najbolji je puder za obrve koji se nanosi četkom ili možete da koristite puder u obliku olovke. Puder za obrve ima prednost jer dolazi u znatno široj paleti boja. Za nanošenje pudera najbolja je četka sa tankim, čvrstim i blago nakrivljenim vrhovima. Važno je tom prilikom obratiti pažnju na to da obrve ne ispadnu suviše debele jer u tom slučaju brzo gube svoj prirodan izgled. Nakon što dlačice začešljate u željenom smeru, na kraju ih fiksirajte gelom za obrve koji im omogućava prirodan pad i pomaže da boja duže ostane postojana.

Preporučujemo:

essence set za stilizovanje obrva sadrži dve nijanse u vidu pudera za obrve kao i aplikator za nanošenje.

Boje

Ako je prirodna boja vaših obrva svetlija, onda znate kako je nanošenje tamnije boje za obrve uvek otežano. Ipak smišljene su brojne mogućnosti kako da potamnite obrve pri čemu je jedna od opcija i trajno bojenje kod kuće ili u salonu. Posebno se preporučuje u slučajevima kada ne želite da nanosite maskaru za obrve svakog dana. Posebne boje za obrve koje mogu da se koriste kod kuće, pristupačne su i lako se nanose, a često su dostupne u samo nekoliko tonova. Obrve treba, kad god je to moguće, bojiti u tamniju nijansu od kose. Takozvani „hladni” tipovi koji, na primer, imaju kombinaciju plavih očiju i crne kose, trebalo bi da biraju hladne boje. S druge strane, osobe koje imaju zelene oči i smeđu kosu, nazivamo „toplim” tipovima i njima bolje pristaju boje toplih tonova.

Savet: šarene obrve u roze, plavoj ili zelenoj boji su u trendu ovog leta. Za taj look jednostavno možete da koristite šarenu maskaru.

Obrve poznatih osoba

My heart ❤️ #keiraknightley

Ein Beitrag geteilt von Keira Knightley (@keira_knightley_) am

Thank you so much @karllagerfeld @chanelofficial ❤️❤️❤️ #ChanelMetiersArt #ParisCosmopolite

Ein Beitrag geteilt von Cara Delevingne (@caradelevingne) am

Ritz.

Ein Beitrag geteilt von Carine Roitfeld (@carineroitfeld) am

Audrey Hepburn photographed by Bud Fraker, c. 1957 || so excited for the holidays!! 🎄❤️ #audreyhepburn

Ein Beitrag geteilt von Audrey Hepburn (@audrey.hepburn) am

Before the dress goes on... #goldenglobes2017

Ein Beitrag geteilt von hailee steinfeld (@haileesteinfeld) am

Feeling Berry Noir for tonight's @VanityFair Oscar party...

Ein Beitrag geteilt von Lily Collins (@lilyjcollins) am

@wkorea cover story by @luigiandiango x

Ein Beitrag geteilt von Gigi Hadid (@gigihadid) am

Prema gore
OKViše informacija