Menu

Uklanjanje zadebljale kože: jednostavni pedikirski saveti za negu stopala

Nema obuće, nema problema: Leti najviše volimo da hodamo bosi.

Home » Lepota » Nega » Uklanjanje zadebljale kože: jednostavni pedikirski saveti za negu stopala - 08.2020

Šta je najlepše što možemo da radimo leti? Za neke je sigurno to da nakon dana provedenog u kancelariji izuju cipele, trče po livadi i uskoče u hladnu vodu. Zvuči primamljivo, zar ne? Samo da nije neprivlačnih zadebljanja na koži koja su se stvorila tokom zimskih meseci. Da biste ovoga leta mogli potpuno opušteno da uživate u osećaju slobode, imamo korisne pedikirske savete za negovana stopala leti i kako da uklonite dosadna zadebljanja kože.

 

Sređivanje noktiju, uklanjanje zadebljale kože: Jednostavni pedikirski saveti

Da bi vaša stopala ugledala svetlost dana (zdravo je hodati bez obuće), ne morate da idete u salon lepote. Uz malo pripreme i nekoliko jednostavnih poteza, pedikir možete da obavite i u sopstvenom kupatilu. Međutim, ako su vaš problem kurje oči, potražite medicinsku negu stopala.

 

  1. Kupka za stopala kao priprema

U uklanjanjaju zadebljenja na koži peta i tabana pomaže opuštajuća kupka za stopala. Sipajte toplu vodu u odgovarajuću posudu (oko 35 stepeni Celzijusa). Specijalni dodaci za kupku, npr. Urea kupka za stopala, Balea, čine kožu još mekšom i opuštaju prijatnim mirisom. Nakon 10 minuta koža je omekšana i spremna za sledeći korak.

 

  1. Pravilno uklanjanje zadebljale kože

Izvadite stopalo iz vode i nakon što ste ga dobro osušili, možete da počnete sa uklanjanjem zadebljale kože. Najpogodniji za to je kamen za pete, a za debele slojeve zadebljanja turpija za zadebljalu kožu odnosno skidač žuljeva. Oprez: Budite izuzetno pažljivi sa skidačem žuljeva jer može da skine previše kože i postoji opasnost od povređivanja. Nakon uklanjanja zadebljale kože, kratko isperite stopalo i nanesite kremu za stopala.

Savet: Drugo stopalo u međuvremenu ostavite u toploj vodi ili ga umotajte u peškir da se koža ne bi prebrzo osušila.

 

  1. Uklanjanje zanoktica i sređivanje noktiju

Pored toga što omekšava zadebljala mesta na koži, kupka za stopala omogućava da se posle nje i zanoktice lakše tretiraju. Pomoću specijalnog štapića možete nežno da ih gurnete unazad. Izbegavajte upotrebu makaza jer mogu da povrede zanoktice. Njih upotrebite za sređivanje noktiju na nožnim prstima: Topla voda će omekšati nokte i lakše ćete ih iseći bez listanja. Za nokte na nožnim prstima važi da treba da budu u ravni sa završetkom prsta. Dakle, ne treba da budu suviše kratko isečeni jer to može da dovede do urastanja noktiju. Ako su ivice nokta previše naglašene, oblikujte ih turpijom za nokte (princip je isti kao i kod noktiju na prstima ruke).

 

 

 

Prema gore
OKViše informacija