Active Beauty
Novogodišnje raspoloženje: radosno iščekivanje!
Tekst: Silke Roessel, Christina Omlor

Ponovo biti dete!

Novogodišnje raspoloženje: radosno iščekivanje!

Uskoro dolazi Nova godina. Kako bi bilo da je bezbrižno iščekujete – baš kao kada ste i sami bili dete? Na ovaj način i kao odrasla osoba možete da vratite onaj poseban osećaj čarobne Nove godine.
Već ste u novogodišnjem raspoloženju? Da li se još sećate detinjstva kada ste jedva čekali da gledate praznične crtane filmove? Ili uzbudljivih prednovogodišnjih nedelja, kada je mirisalo na cimet i sveže pečene kolače?

Međutim, svakodnevica vas i dalje okupira i umesto novogodišnjeg raspoloženja imate samo novogodišnju listu obaveza u glavi? Zato smo za vas sastavili pet saveta kako da dočekate Novu godinu puni radosnog iščekivanja uprkos svim vašim obavezama.

Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj život!

Kada ste se poslednji put radovali Novoj godini? Pomoću ovih naših saveta to je veoma lako, čak iako korona i ove godine baca senku na dobro raspoloženje.

Polako se pripremite

Prvi korak ka radosnom iščekivanju Nove godine jeste da usporite: samo udahnite duboko, pustite svet da prođe i uživajte u novogodišnjoj čaroliji. To donosi energiju i snagu. Možda čak toliko da preostane i za druge.

Otkrijte magiju grada

U prednovogodišnjem periodu najlepša su topla svetla, bleštavilo i sjaj na ulicama i u izlozima, upaljene sveće u prozorima suseda i miris božićnih pijaca. Uži centri gradova posebno su puni blistavog, magičnog božićnog raspoloženja. Krenite u večernji izlazak i prošetajte gradom: najbolje besciljno i bez plana, samo pratite svetla. Ili miris pečenog kestena. Prepustite se toplim svetlima. Da li već osećate malo radosnog novogodišnjeg iščekivanja? Možda ćete tokom šetnje čak pronaći poklon ili dva za nekoga.

Filmsko veče s prijateljima

Pozovite prijateljice i prijatelje na prijatno nedeljno popodne i zajedno zaboravite svakodnevni život i sve liste obaveza. Jer najvažnije je da se sada koncentrišemo na najlepše novogodišnje filmove i serije. Videćete da možete brzo da uđete u praznično raspoloženje.

Donesite novogodišnju čaroliju kući

I dalje želite da redizajnirate stan i da ga malo preuredite? Onda je prednovogodišnje vreme savršena prilika za to. Sada zaista možete sebi da date oduška i da ukrasite kuću i baštu vilinskim lampicama i grančicama jelke. Vrlo brzo ćete ući u praznično raspoloženje ako ukrase napravite i sami.

Rituali za novogodišnje raspoloženje

Nova godina je puna tradicije i rituala. Možda se još sećate nekih iz detinjstva? Vreme je da ih oživite i oblikujete po svom ukusu. Da li ste uvek zajedno ukrašavali jelku? Odlična ideja! Možda ćete pronaći posebno zanimljiv vrh za jelku ili neki ukras i tako ćete prilagoditi sebi porodični ritual. Pozovite prijateljice i zajedno uživajte u božićnom raspoloženju!