Active Beauty
Plava kosa: ovako ćemo je nositi i stilizovati u 2024. godini
Tekst: Theresa Haidinger

Inspiracija

Plava kosa: ovako ćemo je nositi i stilizovati u 2024. godini

Plava kosa bila je i ostala omiljeni način stilizovanja kose. Helmut Maier, menadžer zadužen za kvalitet u dm frizerskom studiju, savetuje kako da stilizujete plavu kosu u 2024.

Ovo su frizure u trendu za 2024. za plavu kosu

U saradnji sa svojim kreativnim timom, Helmut Maier kreirao je trendove frizura za 2024. Tu su se našli i stajlinzi za blistavoplave nijanse kose. Pojašnjavamo šta je popularno na polju frizura, plavih tonova i tehnika bojenja kose.

Svestrani izgled duge plave kose s vatrenim pramenovima

Svim dugokosim devojkama koje vole pramenove, a koje povremeno žele da promene stajling kose, sada je dostupan moderan stil šišanja s obrijanim delovima u kombinaciji s ekstenzijama u boji. „Ovde se usmerenim potezima brijača poigrava s različitim dužinama“, pojašnjava Maier. „Boja i stajling sasvim odgovaraju novom duhu vremena, a ugrađene ekstenzije u blagim narandžasto-crvenim nijansama omogućiće ovom looku da privuče poglede. Podloga se farba u neutralnu svetloplavu nijansu koja prvenstveno pristaje hladnijim tonovima kože.“ Za početak, dobro bi bilo da pramenove obojite u hladnije nijanse, kao što je, na primer, boja jagode.

Moderan shag

Ova stepenasta frizura s dugim šiškama na čelu još se naziva „bottle neck bangs“, a nosi se u kombinaciji s prirodno plavim tonom. Tehnikom „root-shadow-blond“ koren deluje tamnije, čime se kreira više dubine, opisuje Maier. „Shag je prikladan za tanku do srednje jaku kosu. Slojevit rez sa šiškama postiže se šišanjem pojedinačnih delova tako što se prati zamišljena linija u obliku slova C.“ Savet za stilizovanje: upotrebite proizvode za teksturiranje, osušite kosu difuzorom i glatko osušite šiške pomoću okrugle četke kako biste stvorili predivno vazdušast izgled kose. Frizuru je moguće brzo preoblikovati pomoću pegle ili pletenjem pletenice.

Ovi plavi tonovi su u trendu za 2024.

  • Nude blond: jasan, neutralan ton idealan je za blede tonove kože, koji u kombinaciji s platinastim tonovima neretko poprimaju nezdrav izgled. U završnici kosu ne bi trebalo izbeljivati više od tri nivoa – što znači da savršena nijansa zavisi od individualne boje kose.
  • Beige-blond: ako vaša koža ima zlatne ili maslinaste podtonove, preporučljivo je da je farbate u beige-blond nijansu. Ova prirodna nijansa nalazi se tačno između medenozlatne i pepeljastoplave.
  • Plava nijansa pepela: hladna, elegantna boja savršeno se slaže s hladnim podtonovima. Pepeljastoplava može da se nosi u vrlo svetloj, ali i u veoma tamnoj varijanti. Za ovu nijansu plave posebno je važna redovna nega srebrnim šamponima i maskama.
  • Topla jantarno plava: jantarno plava posebno je preporučljiva za tople podtonove. Smeđe oči sijaju kroz zlatne odsjaje kose. Kako bi ova moderna nijansa prošarana narandžastom izgledala dobro, uvek je treba negovati. Inače, ova nijansa plave može brzo da poprimi zapušteno-žućkast izgled.

Ove tehnike farbanja plave kose biće popularne u 2024.

  • Jednobojna varijanta: ista nijansa plave od korena do vrha – ova tehnika bojenja kose posebno će biti popularna u 2024. Ovaj look je takođe viđen na nekoliko modela na Fashion Weeku (na primer, kod Onitsuka Tiger).
  • Skandinavski rez kose: ovom tehnikom izbeljuju se samo dlačice oko lica. Ako su pramenovi već izraženi, savršeno će se uklopiti u ovaj look. Ostatak kose nije potrebno izbeljivati, jer skandinavski rez kose automatski celu kosu čini svetlijom.

Proizvode za negu kose potražite ovde.