Active Beauty
Prilagodljivi klasik i frizura u trendu: kratki bob
Tekst: Margret Hoffmann, Eva Pohn

Trendseter

Prilagodljivi klasik i frizura u trendu: kratki bob

Na Instagramu je trenutno najveći hit: kratki bob. Nije ni čudo jer ova trendi frizura nudi mnogo različitih mogućnosti za stilizovanje kao što su ultrakratki bob, mini-bob ili mali bob.
Kratki bob, poznat i pod nazivom ultrashort bob, je aktuelna trendi varijanta ove klasične frizure. U proteklih nekoliko godina bob je imao mnogo modifikacija. Kao lob (long bob) pružao se do ramena, čak i do ključne kosti, kao teksturisani bob pristaje uskom licu; sada se bob šiša najviše do brade ili još kraće.

Ispucali vrhovi, odnosno oštećena kosa, uz ovu frizuru više ne predstavljaju problem. Ako ne želite ombré izgled, kosu ošišajte ravno i tupim stilom – i već imate moderni kratki bob.

Frizer i dm ekspert Kristijan Vilhelmsteter (Christian Wilhelmstötter) zna koje varijante stilizovanja ove ležerne frizure postoje i kako da u nekoliko jednostavnih poteza dobijete savršen ultrakratki bob.

Pet činjenica o kratkom bobu

1. Kome dobro stoji ultrakratki bob?

Dužina, bolje reći kratkoća, kratkog boba treba da bude prilagođena individualnom obliku lica. dm ekspert Kristijan Vilhelmsteter kaže: „Kosa ošišana do brade ili kraće vizuelno proširuje lice. Zato bob veoma dobro stoji ženama s uskim odnosno duguljastim licem. Ovalni oblici lica s ovom frizurom deluju još šire.“

2. Kratki bob i šiške – da li idu zajedno?
„Kombinacija mini-boba i šiški, u zavisnosti od dužine i oblika šiški, može da deluje oštro ili slatko“, kaže Kristijan Vilhelmsteter. Ultrakratke, ravno ošišane šiške pojačavaju edgy style (oštar stil). Ukoliko su šiške različite dužine, postiže se smeo, simpatičan izgled.

3. Kako da postignete elegantan izgled kratkog boba?

Moderna kratka bob frizura izgleda veoma lepo u elegantnom stilu. Ovde se kosa češlja unazad s mnogo proizvoda za stilizovanje. Gel, odnosno vosak, izdašno se nanosi na kosu. „Ukoliko frizura treba da izdrži ceo dan ili celu noć u provodu, odlučite se za gel. Vosak obezbeđuje isti izgled, ali može da promeni frizuru“, kaže dm ekspert Christian Wilhelmstötter.

4. Ultrakratki bob: trend na temenu glave

„Razdeljak po sredini klasična je i uobičajena varijanta kratkog boba. Ovaj izgled preporučujem pre svega ženama koje imaju veoma simetrično lice“, kaže ekspert za kosu. Ako želite da izjednačite asimetriju, prednost ima razdeljak sa strane. Savet: namestite razdeljak na stranu na kojoj ga obično ne nosite. Frizura tako automatski ima više stabilnosti i volumena. „Dodaci za kosu kao što su neobične šnale fiksiraju začešljanu stranu.“

5. Ženstvenost uz razigrane talase

I moderna kratka bob frizura može da se modifikuje u nekoliko poteza. Nekoliko talasa okrenutih ka spolja učiniće strogu frizuru ženstvenijom. Na kosu osušenu peškirom utrljajte zaštitu od toplote, osušite je fenom i uvijte nekoliko pramenova ka spolja peglom za kosu. Za više sjaja nanesite malo voska na vrhove i fiksirajte sprejom za kosu.

Naš savet

Balea
lak za kosu
Volumen Effekt
300 ml
Balea
Forming
krema za kosu
150 ml