Active Beauty
Razdeljak na sredini: Mogu li da ga nosim?

Razdeljak na sredini

Razdeljak na sredini: Mogu li da ga nosim?

Razdeljak na sredini nije samo idealna frizura kada ste u žurbi. On nudi mnoštvo mogućnosti za varijacije. Od razigranog do otmenog stila, on je pravi recept za savršen izgled. Međutim, kome dobro stoji ova klasična frizura i kako da je pravilno oblikujemo?

Razdeljak na sredini, klasična frizura iz 90-ih godina 20. veka, ponovo će krasiti glave muškaraca i žena, razdeljak na strani proglašen je za „out“. Međutim, pre nego što posegnete za češljem, evo nekoliko saveta i trikova za stilizovanje ove ponovo otkrivene frizure. 

Mogu li da nosim razdeljak na sredini?

U principu, svako može da nosi razdeljak na sredini i da tako veoma jednostavno isproba malu promenu frizure. Presudan faktor je koja varijanta razdeljka najviše odgovara vašem obliku lica.
Položajem razdeljka mogu da se naglase prednosti i pomalo prikriju nedostaci.


Pomoću razdeljka na sredini posebno se naglašavaju jagodične kosti. Dakle, ako imate jasne i simetrične crte lica, sigurno ćete dobiti komplimente s ovom frizurom. Međutim, razdeljak na sredini takođe čini lice vizuelno širim i ravnijim. Zbog toga bi osobe sa okruglim licem trebalo da kosu razdvajaju na stranu.
 
Međutim, najbolje je: jednostavno isprobati, napraviti nekoliko selfija – i narednog dana na miru proceniti.  

Pravilno stilizovanje razdeljka na sredini

Želite elegantan izgled ili biste više voleli ležeran ili čak ekstravagantan? Sve naredne ideje za stilizovanje moguće su sa razdeljkom na sredini:

  • Čisto i elegantno: Kod ove frizure razdeljak se povlači precizno i ravno. Poravnajte kosu peglom za ravnanje i na kraju poprskajte sprej za sjaj.   
  • Razigrano i neobavezno: Kod ove ležerne frizure razdeljak slobodno može da bude neprecizan. Uvijte kosu u lokne pomoću velikog štapa za uvijanje i rastresite je prstima. Za još veću ležernost: po korenu kose natapkajte puder za volumen. 
  • Otmeno i ekstravagantno: Za ovu frizuru izvucite precizan razdeljak i vežite kosu u pletenicu. Pletenicu možete ili da spustite na vrat na klasičan način ili da je podignete u punđu. Ukoliko želite da malo ublažite ozbiljnost ovog stajlinga, možete da izvučete nekoliko pramenova s leve i s desne strane.

I još tri saveta za razdeljak: 

Razdeljkom možete da postigne više od njegovog pukog prebacivanja s jedne strane na drugu. Evo još nekoliko trikova pomoću kojih će vaša kosa da izgleda još lepše:

1. Prirodnost pobeđuje

Ako se pitate koji vam razdeljak najviše odgovara, samo ga pustite da se sam napravi. Jer prirodni razdeljak često je savršen način da istaknete najlepšu stranu sebe. Jednostavno očešljajte vlažnu kosu, a zatim snažno odmahnite glavom nekoliko puta.

2. Promena donosi osveženje 

Promenite povremeno stranu, jer će na taj način priljubljena kosa dobiti novi polet. Ako ponekad napravite razdeljak na levoj ili desnoj strani – umesto na sredini – kosa će dobiti veći volumen i novu čvrstinu.

3. Razdeljak blago pomeren na sredinu 

Varijanta razdeljka na sredini, koji je blago pomeren u stranu, odvraća pažnju s asimetričnih crta lica i čini ih mekšima. Ova frizura posebno je pogodna za lica u obliku srca. Da biste napravili ovo, povucite nevidljivu liniju od unutrašnjeg ugla oka nagore i od tog mesta počnite da vučete češalj.