Active Beauty
Zavesa-šiške? Šiške koje odgovaraju vašoj frizuri

Izazovne šiške (Pony frizura)

Zavesa-šiške? Šiške koje odgovaraju vašoj frizuri

Neke od nas znaju kakve nedoumice imamo pre odlaska kod frizera: da li da uradim zavesa-šiške? Izgledaju sjajno na drugima, ali možda ste već doživeli jedno ili drugo razočaranje kada ste ranije imali šiške. Zavesa-šiške i slične frizure treba da budu prilagođene ne samo obliku lica već i dužini kose. Za vas imamo tri frizure sa šiškama za različite dužine kose!

Šiške za kosu srednje dužine: zavesa-šiške

Zavesa-šiške su već nekoliko godina najpopularnije šiške. Nije ni čudo, jer odgovaraju većini dužina i tipova kose. Ipak, posebno dobro stoje uz kosu srednje dužine.

Na šta se misli kad se kaže zavesa-šiške (Curtain Bangs)?

Kao što im samo ime kaže, ova vrsta Pony šiški su šiške-rese koje labavo padaju niz strane lica poput zavese. Pri tome, obično su duže od klasičnih, ravnih šiški i ne izgledaju tako oštro. Zavesa-šiške motaju se oko lica i uokviruju ga.
Kako smo već ranije rekli, odgovaraju skoro svim dužinama kose, ali deluju posebno lepo uz blago slojevitu kosu srednje dužine. Dodajte svojoj frizuri nekoliko Beach Waves talasa i vedar izgled je spreman. Ne samo da je ovo savršen izgled za plažu već i unosi lakoću u svakodnevne frizure.

Kako se najbolje prave zavesa-šiške?

Okruglom četkom
Ovakve šiške naročito dobro idu uz blago talasastu, voluminoznu kosu. Zato je preporučljivo „pokrenuti“ kosu. Ako koristite toplotu, obavezno pre toga upotrebite sprej za zaštitu od toplote. Na kraju možete da zamislite blage talase na glavi pomoću toplog vazduha i četkice za volumen. Naravno, ovo može da se uradi i s fenom za kosu i okruglom četkom. Važno je da šiške uvek uvrćete ka spolja na okrugloj četki. Da biste izbegli kovrdžanje na sveže isfeniranoj kosi, pre toga upotrebite sprej za feniranje.

Presom
Međutim, zavesa-šiške su moguće i sa čvrstim talasima, što možete da postignete pomoću prese. Od kraćih šiški za tili čas može da se napravi kovrdžava frizura. Na kraju stavite lak za kosu i vaš novi prepoznatljivi izgled je spreman.


Bez feniranja
Ako uopšte ne želite feniranje, možete noću da upletete kosu u pletenicu, nanesite proizvod za oblikovanje kose i sledećeg jutra se probudite s anđeoskim loknama. Bilo da su loknaste, talasaste ili ravne: razdeljak po sredini savršeno ide uz zavesa-šiške.

Šiške za kratku kosu: biksi frizura

Biksi frizura je pogodna za sve koji žele da probaju nešto novo i sveže. Mešavina klasične bob frizure i izazovne i trendi biksi frizure prava je poslastica za oči koje ne možemo da se zasitimo.

Na šta mislimo kada kažemo biksi frizura?

Bob frizura dobro stoji (skoro) svima – klasična je, elegantna i višestruko primenjiva. Može da se nosi i kao dugačka bob frizura do ključne kosti ili u dužini do brade. Piksi frizura, s druge strane, mnogo je smelija. To je klasična kratka frizura kod koje je kosa u gornjem delu obično duža, dok je kosa sa strane i na potiljku kraća. Šiške se nose s razdeljkom na stranu.
Biksi frizura kombinuje najbolje od oba sveta: dužina kose je između uha i brade, a pre svega, kosa je u gornjem delu čak i duža nego kod piksi frizure. Dakle, i biksi je dobra opcija za sve koji žele oprezno da probaju kratku frizuru.

Kako se najbolje oblikuje biksi frizura?

I ova frizura počiva na volumenu i može da bude pomalo neuredna. Ako imate veoma nežnu kosu, nanesite na nju sprej od morske soli radi dodatnog zgušnjavanja. Oblikujte izazovni razdeljak na stranu fenom za kosu i okruglom četkom i trendi frizura je već gotova. Da bi duže trajala, fiksirajte je lakom za kosu.

Šiške za dugu kosu: resasta Pony frizura

Ako pomislite na kombinaciju duge kose i šiški klasičnog izgleda iz prve decenije ovog veka, koje su već izašle iz mode, onda još ne znate za resastu Pony frizuru. Za razliku od gustih, ravnih Pony šiški tog vremena, varijanta s resama labavo pada preko čela i nije u oštrom kontrastu s preostalom (dugom) kosom.

Na šta mislimo kada kažemo resasta Pony frizura?

Ovu frizuru karakterišu duže šiške koje padaju nisko preko čela, ali nisu neprozirne. Dakle, čelo stalno bleska između pramenova kose. Za razliku od zavesa-šiški, šiške kod resaste Pony frizure nisu razdvojene po sredini.
Obično je teško kombinovati šiške s veoma dugom kosom, jer razlika u dužini kose može brzo da postane prevelika i tada kosa izgleda neprirodno. Ovaj problem se ne javlja kod resaste Pony frizure, jer ona zrači lakoćom i šiške labavo padaju preko lica. U principu, kao i zavesa-šiške, ova frizura ide uz svaku dužinu kose.

Kako se najbolje oblikuje resasta Pony frizura?

Efekat ovih šiški najvidljiviji je uz elegantan izgled. Na sreću, veoma ih je lako oblikovati: nanesite sredstvo za zaštitu od toplote i ispravite pramen po pramen kose peglom/presom za ispravljanje kose. Ne zaboravite Pony šiške! Zatim fiksirajte frizuru lakom za kosu. I kod ove Pony frizure razdeljak po sredini izgleda sjajno.